Бойко и Гешев бесни – ЕП остави имунитета на Елена Йончева, хунтата не може да я пипне

2 2 574

Бойко Борисов и Иван Гешев са бесни, разкри източник на Narod.bg от средите на хунтата. След скандалния развой на „Барселонагейт“ на двамата им дойде в повече новината, че Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на евродепутата и отявлен враг на престъпния тандем – Елена Йончева, която Буци се беше заканил да „изгори“.

Решението бе взето с тайно гласуване снощи, в което 418 евродепутати отхвърлиха искането, 264 го подкрепиха, а 11 се въздържаха. Резултатите от гласуването бяха обявени тази сутрин.

Българската прокуратура, в частност Гешев, поиска през 2019 г. имунитета на Йончева по обвинения в пране на пари. В одобрения доклад на ЕП се отбелязва, че Йончева е била изслушана от парламентарната правна комисия и че според нея искането за имунитета й цели да бъде затруднена работата й като политик и евродепутат.

Реклама

В документа се посочва, че работата на Йончева е свързана с дейността на парламентарната комисия за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, включително като част от делегацията, която посети нашата страна миналата есен по надзора на законността.

Отчита се, че обвиненията са били предявени от двама политически опоненти на Йончева и през 2018 г. – осем години след твърдените престъпления, без да има убедително обяснение за такова закъснение.

Взима се предвид становището на Съюза на българските журналисти, че в случая става дума за посегателство срещу свободата на изразяване на политически съперник.

Отчитат се и данните от разпространения в български медии запис от разговор, за който приложена експертиза открива съвпадение с гласа на бившия премиер от СИК Бойко Борисов, и в който се споменава името на Йончева.

2 Коментара
  1. Бахой казва

    Язък за кюлчетата!!

  2. Чавес казва

    Нищо няма да стане. Дига се пушилка за да се отклони вниманието на народа от тежкото му положение и несигурност. Гарван гарван око не вади. Тия филми сме ги гледали вече. Ще си живуркат управляващите, ще теглят заеми, ще слушкат и ще папкат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.