НОВИНАТА: КПКОНПИ с шеф от чужбина – без връзки с шайката ГЕРБ-ДПС, която ще разследва

0 3 200

Антикорупционната комисия КПКОНПИ ще има шеф и нов състав от чужбина , за да може да се избегне потенциалната им обвързаност с крадливата шайка на ГЕРБ-ДПС, която е призвана да разследва.

Новината сподели премиерът Кирил Петков пред Нова.

„Прокуратурата има един от два избора. Оттук нататък никой няма да толерира тяхното бездействие. Хората трябва да са наясно, ако прокуратурата не си върши работата”, заяви министър-председателят по повод публичния спор между правителството и прокуратурата.

Реклама

Петков призна, че не знае кои са сигналите, които ще подаде Надежда Йорданова срещу Иван Гешев за преждевременното му освобождаване.

„Аз много се надявам сравнително скоро, след бюджета да мине новия закон за КПКОНПИ. Там ще я разделим на две, а едната част ще има разследващи функции.

Искаме там да наберем разследващи специалисти, които са извън България, за да нямат връзки с хората тук и структурите, които трябва да разследваме“, уточни Петков.

Премиерът добави, че харесва бившия правосъден министър Иван Демерджиев и няма нищо против той да бъде част от новата структура на Комисията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.