Имотгейт в Царево, зет и шурей си делкат имоти (документи)

0 4 675

Вземането на решенията, провеждането на търговете за имотите в кв.Василико и кв.Белия бряг, както и последвалото прехвърляне налагат влизане на прокурор и КПКОНПИ

Имената на настоящия общински съветник от Царево Емил Пейчев, който на последните парламентарни избори през ноември м.г. бе кандидат за депутат от ПП „Продължаваме промяната” и на неговия зет Даниел Скулиев, известен с това, че два мандата от 2011 до 2019 г. бе зам.председател на партия ГЕРБ и председател на тамошния ОбС, изглежда скоро ще привлекат вниманието на Прокуратурата и КПКОНПИ, дочу Narod.bg.

Документи, с които е подкрепен сигнал до редакцията на Флагман.бг, показват как двамата сродници „управляват съвестно и вардят от престъпно посегателство имотите на общината” в качеството им на общински съветници. И двамата са придобили, докато са във властта, апетитни недвижими имоти в Царево, представляващи общинска собственост.

С Протокол №19 през 2013 г., доминираният от ГЕРБ местен парламент, начело на който стои Скулиев, дава съгласие да се проведе търг за продажба на имот 48619.505.608 по кадастралната карта на град Царево.

Наскоро Даниел Скулиев (вляво) и шуреят му Емил Пейчев (в средата) ходиха при новия министър Йордан Караджов, за да му обяснят как ще борят корупцията в местната власт на морския град

Скулиев участва във вземането на това решение и гласува „за”. Имотът е с площ 313 кв.м и се намира в кв.Василико, на около 200 м от морския бряг, между улиците „Нестинарка” и „Одринска Тракия”.  Началната тръжна цена е 24 110 лв. Петното за застрояване е спечелено от участничката в търга Таня Георгиева Пейчева, съпруга на председателя на ОбС Скулиев. Тя наддава символичната сума от няколко лева. Според брокери тази земя тогава е струвала между 50 и 70 евро квадратния метър, подходяща е за 4-етажна кооперация или семеен хотел. Днес такова петно в кв.Василико е 90-100 евро. 

Реклама

С решение №3 от 19 декември 2019 г. Общинският съвет на Царево дава съгласие да се продаде на търг имот с идентификатор 48619.505.979 по кадастралната карта на град Царево. В този нов мандат на ОбС Даниел Скулиев вече се е оттеглил от политиката. Вероятно, защото в местния парламент „под крилото му е израснал” приемник от тесния семеен кръг, изявяващ се като яростен опозиционер на ГЕРБ. Това е братът на съпругата му Таня – шуреят Емил Георгиев Пейчев. В процедурата сега участва зетят Даниел Скулиев, като частно лице, наддава едва с350 лева над началната тръжна цена за площ от 355 кв.м. в кв.Белият бряг, в съседство с хипермаркет Лидъл.

Справка в Агенцията по вписванията сочи, че на 14 декември 2021г., броени дни след изборите за 47-мото НС, когато активностите на лидера на Промяната в Царево Емил Пейчев стават особено нажежени във фейсбук, този имот с пазарна цена 40-60 евро за кв.м, е станал съпружеска имуществена общност на бореца срещу корупцията и на жена му Биляна Недева Иванова. Приобритателите са техните най-близки роднини –съпрузите Даниел Стоянов Скулиев и Таня Георгиева Пейчева-Скулиева, сестрата на Пейчев.

До хипермаркет Лидъл сем. Пейчеви може да вдигне билдинг срещу 100 евро/кв.м, ако също сключи сделка със строителна фирма    

Петното за застрояване, както и това в кв.Василико, е подходящо за четириетажна жилищна кооперация или семеен хотел. За пояснение, през последните години в този район на града почти всичко е изкупено и собствениците са все заможни хора. 

Наскоро зетят и шуреят разпространиха снимки в регионални медии и социалните мрежи от среща с новия строителен министър Йордан Караджов, в кабинета му. Аудиенцията на „видните” царевци е била във връзка с „набелязани от тях мерки за слагане на край на порочния гербаджийски начин за раздаване на аванси при строителни и ремонтни дейности”. Двамата твърдят още в постове из фб, че са гаранти за успешен летен сезон с обновени пътища към Южното Черноморие.


Извадка от Агенцията по вписванията

Източник: www.flagman.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.