АМИ СЕГА? Бойко и Влади Далаверата в списъка на 20-те ТОП корумпирани!

0 2 676

„В списъка с имена на хора, предаден на прокуратурата, фигурират и политици. Сред тях са бившият премиер Бойко Борисов заради случая „Мата Хари“ и бившият министър на финансите Владислав Горанов (наречен Влади Далаверата, б.ред.).

За последния искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че му е носел пари. Не казваме кой е виновен. Просто искаме да знаем, когато има свидетел, готов да дава пари на политик, какво е направила прокуратурата.

Ако сме сигурни, че държавното обвинение си е свършило работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало“, заяви премиерът Кирил Петков.

Той обясни и как е започнал казусът с формирането и предаването на прокуратурата на списъка с имена на хора, които според министър-председателя трябва да бъдат разследвани и проверявани.

Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз го попитах защо нямаме резултати по това, за което цялото общество говори от сутрин до вечер. Той попита какво визирам и аз тогава споделих няколко имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия, сподели Петков.

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило“, категоричен бе премиерът пред Нова телевизия.

Като най-големият успех на правителството до този момент той определи начина, по който управлява COVID вълната до този момент.

Реклама

„Създадохме нова система за това и тя проработи доста добре. Не се наложи да затваряме държавата“, обясни министър-председателят.

Той призна, че управляващите непрекъснато правят грешки. Никой не се е родил научен. Сигурен съм, че правим всичко, което можем. Радвам се, че има и критици, но като отбор коалицията върши много неща, коментира министър-председателят.

Петков разкри още, че очаква зеленият сертификат да отпадне до месеци.

Трябва да сме сигурни, че премахването му не вкарва риск за здравната система, поясни Петков.

Петков заяви, че не знае с какви точно мотиви правосъдният министър Надежда Йорданова ще поиска официално оставката на главния прокурор Иван Гешев, но вярва, че те ще бъдат добре аргументирани.

„Ако се внесат ясни доводи защо Гешев трябва да бъде премахнат и ВСС не ги приеме, цялото общество ще бъде наясно, че това е решение, въпреки фактите. Бих приветствал това Йорданова да смени членовете на Висшия съдебен съвет по-скоро“, коментира още премиерът.

Надявам се след бюджета един от първите ни закони да бъде този за разделянето на КПКОНПИ на две. Искаме за там да привлечем специалисти, но такива от извън България, за да нямат връзка с тези, които трябва да разследват в страната.

Все още нямаме имена, поясни министър-председателят и добави, че би се радвал бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев също да работи за правителството.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.