ТАРИКАТ: Киро Парахода виси с 53 млн. на народа

2 6 551

Олигархът на шайката Кирил Домусчиев, познат повече като Киро Гела и Киро Парахода, виси с близо 53 милиона лева на народа, които очевидно няма намерение на върне…

„На 11 януари 2022 г. изпълнителният директор на Агенцията за публичните предприятия и контрол г-жа Александрова е изпратила писмо до Вас, което касае постановление на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, че купувачът на параходство „Български морски флот“ “KG Maritime shipping” АД не дължи на ПКК неустойка за неизпълнен приватизационен договор в размер на 26.917 млн. лв. от предявената му такава в размер на 52.252 млн. лв.

В тази връзка моля да отговорите какви конкретни мерки предприема или ще предприемете Вие и правителството, за да защитите държавния интерес, използвайки всички разполагаеми законови средства.“

Така се обърна към заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев по време на парламентарен контрол.

Реклама

„Знаете ли, че ръководството на агенцията смениха представителя на българското правителство в Арбитражния съд? Проверете по каква причина и с какви подбуди, защото този представител се е подписал под решение, което не е в интерес на българската държава“, попита още той.

Проф. Гечев обърна внимание, че “KG Maritime Shipping” АД предявява не само, че не искат да платят 52 млн. лв., но предявяват искане на 662 246 лв. към българската държава за покриване на търговски разходи.

„Направете съответните промени в държавната агенция, тъй като досега е явно, че те не можаха да защитят държавния интерес.

Предприемете всички юридически възможни стъпки да защитите държавния интерес, който надвишава 52 млн. лв.“, призова народният представител от левицата.

2 Коментара
  1. QZP казва

    Тази герберастска мутра с налудничав поглед е голям крадец. С милиони, ако не милиард виси и на пристанище Бургас. Крадеца трябва да се разследва, и да му се отнеме всичко, което е придобито по незаконен начин.

  2. ИСТИНАТА казва

    Да, така е, ВСИЧКО НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО трябва да се ВЪРНЕ на ДЪРЖАВАТА ни!!! Между другото, някой да ЗНАЕ, на КОГО са сега ДЪРЖАВНИТЕ бензиностанции „Петрол“?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.