Само в Narod.bg: Конгресът на ВМРО е нелегитимен – Каракачанов готви цирк (СИГНАЛ)

0 2 475

В събота, 12 февруари, всички членове на ВМРО очакват извънредния конгрес на партията , който е призван да реши накъде ще върви организацията след трита разгрома на изборите миналата година. Сбирката обаче е нелегитимна, гласи сигнал до Narod.bg от вътрешен източник, бесен на Красимир Каракачанов и приближените му лакеи.

Какво се случва?

Лидерът на ВМРО вече обяви своето оттегляне след серия корупционни скандали – далаверите с военни имоти, златни паспорти и гражданство срещу заплащане.

Сега дамоклевият меч на правосъдието виси вече над главата му и само оттегляне от активната политика ще му помогне да потъне в неизвестност, докато отмине бурята около битката на новата власт покрай свалянето на главния прокурор Иван Гешев.

На пръв поглед конгресът е легитимен, но дали е така?

Истината е, че симпатизантите на ВМРО са уморени и разочаровани. На мнозина им е омръзнало лицемерието, бездушието и лъжите на централното ръководство, както и пълната незаинтересованост към структурите в провинцията.

Централата на „Пиротска” №5 живее в паралелен свят, в който няма място за провинция. Мачкането на активните личности и борбата за власт доведе до пълна маргинализация на организациите по места.

В много градове те съществуват само на книга и благодарение на това сега същите, само че като делегати, са призвани да решават съдбата на ВМРО на фона на факта, че след една година ще има местни избори и ВМРО ще трябва да защитава позициите, които е завоювала.

В този смисъл за легитимността на конгреса може да се оспори. Може да се каже, че всичко вече е решено и на предстоящият конгрес на присъстващите ще им бъде замазано съзнанието с пищен банкет, с който ще се демонстрира ново начало и желание за промени.

Реклама

По места много малко организации са провели избора си за делегати така, както е по устав. На други делегатите се избират по послушание, а тези, които могат да причинят вълнение и неприятни въпроси, са напълно изолирани.

В Петрич, например, има 24 организации и по устав всяка трябва да излъчи делегат, но оттам на спявката утре идва един, защото структурата в югозападния град е една от бунтовните, които критикува централното ръководство за случващото се с ВМРО.

В Хасково пък не са провеждани никакви събрания, а тези, които ще отидат, са избирани само да запълнят бройката.

Интересно е и в Стара Загора. Там не е изключено боричканията в местната организация да доведат до нейното разпускане. След като е отстранен местният координатор, завзелите властта са се опитали да накарат най- големия извън столичен блог на партията да спре дейността си.

Войводите на „Пиротска” 5, обаче, но не са отчели опърничавостта му и тепърва ще става интересно, защото блогърът – член на местната организация, е твърдо решен да не се предава.

В Бургас ръководители на организации от областта са отказали да участват в конгреса поради режисирания цирк, който ще се разиграе.

В Силистра членовете отказват напълно да се включат в конгреса, докато организационният секретар Юлиан Ангелов не се откаже от длъжността, която заема. A той определено има за какво да отговаря – за отчетността в организацията, за неправомерни плащания, за това дали е плащано и от кого за рекламата от професионални фотографи на съпругата му Лидия Ангелова.

Върхушката около Каракачанов трябва да даде отговор за кадровата си политика, защото вече няма младежка организация, а само шепа платени сътрудници, които се използват за фон на софийските прояви на организацията. С типични комунистически похвати са отстранени тези, които мислят и е подготвено послушно събрание, което ще гласува козметичните промени – един триумвират, които ще бъдат кукли на конци, дърпани от задкулисието от сегашния лидер Красимир Каракачанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.