Само в Narod.bg: Убийците в с. Антон купували гласове за ГЕРБ – братята Петрови пазени от прокурори и кмет (РАЗСЛЕДВАНЕ + ВИДЕО)

1 4 432

Маститият получател на пачки от Държавен фонд „Земеделие” Дончо Петров и брат му Красимир бяха арестувани за зверското убийство на 28-годишния пастир Иван Доганов в пирдопското с. Антон.

Жената на убития Иван Доганов ще гледа сама 11-месечното им бебе

Кървавото престъпление от неделя предизвика нужната реакция и МВР предприе спецакция, предизвикана от множеството сигнали и оплаквания спрямо двамата бабаити от жители на селото.

Източник на Narod.bg разкри ексклузивно, че двамата се изживявали като местните дерибеи под чадъра на прокуратурата и кмета Андрей Симов и от години купували гласове за Бойко Борисов и ГЕРБ, затова се чувствали недосегаеми, а сигналите за престъпленията им били замитани под килима.

Униформени вече влязоха и в кметството в село Антон, за да разпитат селския управник по подозрения, че държавни институции са покровителствали задържаните братя.

За жестокото престъпление, извършено на 6 февруари, са задържани 43-годишният Дончо Петров – крупен земеделец и арендатор в региона, и брат му Красимир. Иван работел за Дончо. Тялото на младия мъж е открито в неделя вечерта на улица в село Антон с множество следи от насилие. Аутопсията показала, че пастирът е починал от вътрешен кръвоизлив.

Специализирана операция по линия на Криминална и Икономическа полиция се провежда на територията на с. Антон. В проверките са включени и екипи на НАП и БАБХ.

По повод разпространени в медийното пространство оплаквания на граждани за упражняван спрямо тях тормоз чрез системни закани и заплахи от двамата братя от с. Антон и твърденията за осъществен „чадър“ над тях от страна на държавни институции, са предприети детайлни проверки на постъпилите сигнали и жалби и анализ на извършените действия по тях.

От направените справки е видно, че 40-годишният Красимир е с четири криминални регистрации за различни по вид престъпления: противозаконно отнемане на МПС, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на рискови наркотици.

Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда.

Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 г. са общо седем. По данни на потърпевшите и на база първоначалната проверка, те са подадени при предишното ръководство на РУ-Пирдоп. Две от преписките са образувани във връзка с грубо и арогантно отношение спрямо полицейски служители.

МВР заварди входовете и изходите на с. Антон

При изпълнение на служебните си задължения по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в края на м.г. служители на ГДНП го поканили за беседа в РУ-Пирдоп.

Още на входа на районното управление мъжът демонстративно заявил, че не носи документ за самоличност, държал се грубо и нападателно към постовия служител.

След като надлежно му бил съставен акт за неносенето на лична карта, агресивното му поведение се прехвърлило и към полицейските служители, провеждащи беседата с него. Той крещял и обиждал, подигравателно отказвал каквото и да е съдействие, като безцеремонно твърдял „Нищо не можете да ми направите“.

Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена своевременно в Районна прокуратура-Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.

Реклама

Втора преписка по повод постъпила докладна записка за грубо и арогантно отношение спрямо друг служител на МВР също е докладвана по компетентност в Районна прокуратура-Пирдоп.

Следващите подадени сигнали касаят следното:

– създава скандал в заведение в с. Душанци. От полицейските служители му е съставен предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР. Преписката по случая е докладвана по компетентност в Районна прокуратура-Пирдоп и прекратена впоследствие поради липса на данни за извършено престъпление.

– жител на с. Антон сигнализира, че докато с други членове на семейството му почиствали ливада, 40-годишният бабаит Красимир е отправил към тях заплахи. Преписката по случая е изпратена по компетентност в Районна прокуратура-Пирдоп.

– жалба е от жител на Копривщица – пътувайки за Пирдоп, бил застигнат от лек автомобил и принуден да спре, след което водачът му е ударил два шамара. Извършителят на деянието е предупреден с протокол по реда на ЗМВР. Преписката по случая е изпратена в Районна прокуратура-Пирдоп и впоследствие прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

– анонимен сигнал във връзка с купуване на гласове. След доклад в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекратена с изготвен отказ за образуване на досъдебно производство.

– последната жалба  е от стопанин, че сред стадо коне е разпознал своя кобила и след като е съобщил това на 40-годишния мъж, той е започнал да го заплашва и ругае. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура-Пирдоп, като по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК.

Срещу 43-годишния му брат и реален убиец на пастира – Дончо Петров, който е без криминални и съдебни регистрации до момента, има един сигнал през 2020 г. от гражданин, че публично е бил заплашен от него на съвещание на земеделските производители.

Извършителят на деянието е предупреден по надлежния ред с протокол. След доклад на материалите по случая в Районна прокуратура-Пирдоп преписката е прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

На базата на извършената проверка е видно, че служителите на МВР са реагирали своевременно и професионално в рамките на законовите си правомощия при отработването на всеки един постъпил сигнал, докладвали са по компетентност в прокуратурата, съобразявайки се напълно с последващите указания.

Всеки един от сигналите на гражданите е приет с цялата сериозност и по него са извършени в пълен обем необходимите законови действия.

Министерството на вътрешните работи приема напълно отговорно опасенията на гражданите за осъществявана престъпна дейност от страна на двамата мъже, прикривана според тях през годините от компетентните държавни органи.

В рамките на стартиралата днес мащабната полицейска операция ще бъдат разпитани свидетели, ще се извършат щателни проверки по различни направления с оглед установяване на данни за извършени престъпления и предприемане на последващи действия за привличане към наказателна отговорност при наличие на такива.

1 Коментар
  1. Красимир казва

    А пък в Антон се говори, чух го от сигурен източник , че майката на автора на статията пускала на всеки който гласува за БСП, защото кмета е БСП. Клетата женичка, колко ли са я мандръскали от БСП и ВМРО.Да не знае човек на кой да вярва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.