НОВИНА: Прогонването на Гешев започва във вторник

1 2 221

Процедурата с внасянето на искане за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев ще бъде задвижена още другата седмица, след вторник.

Очаква се в петък в Държавен вестник да бъде обнародвано решението на Конституционния съд, с което съдът даде зелена за внасяне на подобно искане от правосъдния министър във Висшия съдебен съвет.

Решението влиза в сила три дни след обнародването му, тоест след вторник се очаква правосъдният министър Надежда Йорданова да задвижи процедурата.

Реклама

Това обяви пред bTV специалистът по Конституционно право проф. Пламен Киров . Според Киров в момента наблюдаваме класическа война между изпълнителната власт и прокурата, която се е пренесла и на европейско ниво.

Същата прогноза – за задвижване на процедурата още идната седмица, направи в ефира на Нова телевизия и бившият правосъден министър в служебния кабинет Иван Демерджиев.

Засега правосъдният министър Надежда Йорданова отказва да споделя информация по сигналите, на базата на които ще бъде внесено искане за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор.

Искането се изготвя на базата на получени сигнали срещу Гешев. От МП са категорични, че не водят политическа атака, а прилагат закона.

1 Коментар
  1. многознайко казва

    Бая дебелокож следва да е нашГлавен.Как му издържат нервите незнам.Ако беше независим-до сега да беше хвърлил оставка.Ама-йок.Ще държи до последно и резултата пак ще е един и същ-аут от системата.Елементарен изход от нещата щеше да е да си ходи сам-поне с грам достойнство……Зависимости,зависимости-дал е обещание ,че ще стиска.
    Жалко.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.