Лупи хвърли бомба: Бойко Борисов фалира ЦСКА

1 3 755

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов нападна Бойко Борисов с обвинението, че е фалирал тима, предаде репортер на Narod.bg.

Лупи говори относно актуалната тема с бившите играчи на армейците, които търсят стотици хиляди евро от фалиралия клуб. Според Томов Гриша Ганчев е допуснал грешка покрай фалита на ЦСКА.

„Най-важното е да се преодолее тази неприятна история и да гледаме една интересна битка за шампионската титла. Става дума за чисто криминални сделки от периода 2011 – 2013 г. Сключване на сделки за привличане на футболисти, които имат формален характер. ФИФА преследва подобни казуси. Аз имах седем-осем такива казуса, когато бях президент на ЦСКА.

Става дума преди мен и моя екип, това са случаи от времето на т.нар. собственици „Гърнетата“. Сделки и комисионни за сметка на клуба. За Александру Пакурар платихме милион – от УЕФА ми се обадиха и ми казаха, че до седмица трябва да платим или ще ни отменат шест точки. Платихме.

Сега по същия начин трябваше ЦСКА да плати, без собствениците да имат вина за това. Гриша Ганчев допусна принципална грешка, регистрира ЦСКА като нов клуб – Етрополе и Литекс.

Очевидно юристи им дадоха лош съвет, за да може да не поеме пасивите на ПФК ЦСКА. Инджов е част от цялата тази завера.

Ганчев плати много повече, отколкото ако не бяха фалирали клуба. Казвал съм му го лично. Зад фалита стои бившият премиер Борисов.

Реклама

Идва лицето Манджуков 2015 година и казва на футболистите, че са свободни агенти. А за Тони Силва имахме оферта за 1,5 млн. паунда. Това е предумишлено разрушаване на активите на един клуб.

Грешката е фундаментална, през пролетта на среща при Борисов са били пет-шест човека. През април тогава се прави първият опит да се създаде нов ЦСКА, с добавка „София“, за да не се плащат дълговете. Ние закрихме седем или осем дела. Как може да оставиш 14 дела, голяма част от тях са абсолютно фиктивни. Никой не иска това да го разследва.

Стойчо Младенов да не говори за бивши ръководства. Нито един от футболистите не е бил обект на трансфер по мое време. Няма нито един случай, в който да съм хванал някой, който да е направил неефективна сделка за ЦСКА.По мое време не е имало нито един случай с такъв трансфер. Всички тези имена са от предишни периоди и са станали при едни и същи хора. Призовавам Стойчо да назове точни имена.

Никога не съм допускал подобни трансфери. Неговото име беше замесено, нормално е да го боли. Това става в навечерието на битка за шампионската титла. Това разваля атмосферата.

Можеше да спечелят делата с Бенжелюн, ако не бяха направени юридически грешки, но загубиха много време. Няма как, когато излезе такъв казус и забраната на ФИФА, да няма коментар. С намесата на Борисов, който атакува моя най-голям бизнес, аз бях принуден да напусна клуба. Когато поех клуба, заварих 38 милиона, а когато си тръгнах, оставих 21 милиона.

Преди мен бяха натрупали много задължения. Нека се види кои изпълнителни директори са били замесени. В архива на ЦСКА би трябвало тези договори да стоят. Това не са изпълнители директори, които аз съм назначавал. Нямам нито един такъв случай. При втория ми период Лудогорец ни взе титлата силово. Тогава имаше намеса от най-високите етажи на държавата.

ПФК ЦСКА ми дължи 4 милиона и половина. Това обаче няма значение. В нашия футбол един от проблемите е, че няма порядък. Нямаше как Лудогорец да стане шампион толкова пъти поред, ако нямаше привилегии. Подарих един милион лева на ЦСКА. Не съм се включил в дарителската кампанията, защото тя е за обикновените фенове. Те показаха солидарност, каквато преди години нямаха.

ЦСКА беше фалиран предумишлено и незаслужено. Левски сега е в много по-тежко състояние, но не е фалиран. Ако има финансов феърлплей, ще има равноправие между клубовете“, заяви пред Спортал Томов.

1 Коментар
  1. Само "Левски" казва

    Само „Левски“! Сайтове като „НАРОД“ в най-скоро време Кирил Петков и ПППП ще ги забранят със закон. Тогава атмосферата в РБ ще бъде много по-чииста. Сега е многоооо фекално.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.