Румен Радев разкова ГЕРБ: Разпитът на премиера е изнудване от миналото, което търси реванш (ВИДЕО)

2 1 904

Предстоящият днес разпит от прокуратурата на премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова е форма на институционално изнудване. Това е миналото, което търси реванш. Така президентът Румен Радев разкова ГЕРБ, която стои зад активността на прокуратурата на Иван Гешев.

Министър-председателят Кирил Петков е призован за 12 ч. днес, а Бориславова – за 15 ч.

„Още при връчването на проучвателния мандат заявих, че ако коалицията не постигне пробив в съдебната реформа, то миналото ще потърси реванш. Точно това виждаме в момента, това е форма на институционално изнудване и очаквам лидерите на управляващата коалиция да застанат решително зад премиера“, каза Радев.

Реклама

Президентът коментира още, че е удовлетворен от вчерашното решение на Конституционния съд, който се произнесе, че министърът на правосъдието има право да иска от Висшия съдебен съвет предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор.

По думите на Радев така КС е потвърдил несъстоятелността на решението на мнозинството във ВСС, което отхвърли като недопустимо внесеното от служебния правосъден министър Янаки Стоилов искане за уволнение на главния прокурор Иван Гешев.

„Остава въпросът дали е пригодно това мнозинство в морално и професионално качество и аз съм песимист в този състав ВСС да вземе рационално решение“, допълни Радев.

ВИДЕОТО ТУК

2 Коментара
  1. Кирил казва

    Не г-н Радев, Вие действате с методите на 1945год. Четете публикациите на „Епицентър“ . Неотложно необходимо е да си инсталирате грамотни секретари, съветници и сътрудници, които да са искрени към Вас и да са Ви в помощ, а не като Узунов, Копринков и сие. Виждате ли, не споменах Митко…….

  2. Скитник казва

    Точно на Епицентър публикациите изобщо да не ги чете господин президента. Обслужват ДПС, Пеевски, ГЕРБ и кръга Нинова в БСП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.