ВОЙНА! Гешев нахлу в три министерства по сигнал на ДПС

5 3 994

Войната между правителството и прокуратурата продължава с изостряне на конфликта. Прокурори на Иван Гешев влязоха в три министерства и Агенцията по инвестиции заради ”златните паспорти” по сигнал на ДПС, съобщи БНТ. В момента премиерът Кирил Петков е в Сърбия, явно това е стимулирало Гешев да насъска преторианците си.

В Българската агенция по инвестиции се обискира кабинетът на изпълнителния директор Стамен Янев.

Разследващи и прокурори са и в Министерство на правосъдието – дирекция „Българско гражданство“, МВР – дирекция „Миграция“ и Министерство на икономиката.

От Спецпрокуратурата обявиха, че ще направят брифинг в 11:15 ч. по казуса „златни паспорти“.

Реклама

Припомняме, че ден по-рано от прокуратурата /ВАС/ обявиха, че са се захванали с казуса по сигнал на депутат от ДПС. От партията твърдят, че става въпрос за чудовищна схема за издаване на фалшиви документи.

„Съдържат се твърдения, че над 120 души, основно китайци, част от които от специалните разузнавателни служби на Китай, и руснаци, са получили пребивавания, като са използвали едни и същи пълномощници, превъртали са едни и същи суми през една банка от един на друг и само на фотокопия от тези извлечения са получавали пребивания от 2015 до 2021“, съобщиха преди дни от партията.

Прокуратурата е възложила допълнителни действия на ДАНС, правосъдното министерство, Агенцията за инвестиции и дирекция „Миграция“. Четирите институции трябва да проверят всеки един от случаите, описани в сигнала.

Ако бъдат установени нарушения, от прокуратурата съобщават, че ще информират за казуса президента, който има право да отмени натурализацията на българско гражданство. При открити престъпления ще бъде уведомена и съответната компетентна прокуратура.

5 Коментара
 1. Затвор за тиквоча казва

  Каскет в Банкя кога? Или там е шефа. Идва края на каскетски!

 2. майната казва

  От 2015 до 2021. Тогава какво е вършил цацата и каскета ? Или покрай това ще търси и нещо друго-сегашно . ???

 3. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  ТОЗИ РЪБ КАСКЕТА НЕ СЕ ЛИ СЕЩА ,ЧЕ ТЕЗИ ПАСПОРТИ БОЮ И БИЛАТА ГИ ИЗДАВАХА ,МНОГО МЕ КЕФИ КАК РИТА – ТЕ СА МУ СЕДНАЛИ НА КРАТУНАТА И МАЧКАТ ТОЙ ДРАЩИ И РИТА НО ……НА УМРЯЛО

 4. Венелин казва

  Джироламо Савонарола… прочетете историята му. Нашия ще свърши по същия начин!

 5. Мдаааа казва

  Тоя катапуй пак ни зове да се надигаме… както при президента!!!
  Явно няма да си иде мирно, трябва доброзорно да го детронираме!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.