СМЯХ! Гешев вика Кирил Петков и Лена, пита ги кои са топ бандитите в България

3 2 973

Смях в залата! Премиерът Кирил Петков и шефката на политическия му кабинет Лена Бориславова ще бъдат привикани на разпит в прокуратурата, за да кажат какво знаят за вършени от други хора престъпления. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Дотук се стигна след като миналата седмица министър-председателят се срещна с главния прокурор Иван Гешев. Разговорът бе по инициатива на Гешев, който е поискал да обсъди планираното от управляващите закриване на специализираните съд и прокуратура. След срещата се разбра, че Петков не е променил позицията си по този въпрос.

Реклама

По време на разговора обаче министър-председателят е попитал главния прокурор защо не се предприемат действия срещу хора, които според него били в основата на икономическата и криминалната престъпност в България. Гешев отговорил, че разследванията се водят основно от МВР. След това обаче главният прокурор сезирал свой заместник за казаното от Петков.

Главният прокурор е действал, защото имал задължение по закон да информира прокуратурата, ако разполага с данни за престъпление.

Затова Петков и Бориславова, която също е присъствала на срещата, ще бъдат извикани в прокуратурата, за да предоставят пълен списък на престъпниците. След това държавното обвинение щяло да провери данните.

3 Коментара
 1. майната казва

  Горкия главен прокурор ?! Той чака някой да му каже кои са корупционерите ! Този човек не знае, че трябва да работи за държавата ! Не знае, че ние му плащаме заплатата, за да знае кои са корупционерите и не само, а да ги гони, обвинява и спомага за осъждането им ! Горкия Главен прокурор, Ние го караме да работи ? А така хубаво си живееше – спокойствие силна храна и всякакви благини.Направо ми се къса сърцето !Държава ли, че ко туй ?

 2. майната казва

  Карате Гешев да работи ? За държавата ?Ма, той не е сложен за това! Той е сложен, да слушка, да папака държавните благини и да живее тихо, мирно и спокойно ! Мандат има да изпълнява ей ! Държава ли, че ко туй ???

 3. Цецо казва

  Киро и Лена да не се явяват .
  Смешник долен . Оставка

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.