СКАНДАЛ: Шефът на АОП от „Лидл” излъгал за стажа, не разбира нищо от обществени поръчки

0 5 267

Новият шеф на Агенцията по обществени поръчки (АОП) Георги Николов излъга за стажа си и няма опит в сферата, която поема.

Както вече Narod.bg писа, Кирил Петков назначи рокера за директор на супер важната агенция, а любопитното е, че Николови два от верига, в която се продава хранителната добавка „Провиотик”, която произвежса фирма на премиера.

Новината дойде на база отговора от „Лидл България” ЕООД. Фирмата е посочена като стаж в автобиографията му, но от там съобщиха за невярно съдържание.

В документите Николов е представен от финансовото ведомство като човек с дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в бизнес организации.

Реклама

Оказва се обаче, че въпросът дали той притежава „значителен опит в областта на обществените поръчки“ може да е с много неприятен отговор.

Причината – съобщение от досегашния му работодател „Лидл България” ЕООД.

Комюникето идва, след като някои медии написаха, че Николов бил мениджър там и под негово давление се продавал пробиотикът, произвеждан от фирмата на сегашния премиер Кирил Петков.

Затова бил назначен за шеф на АОП. Actualno обаче се фокусира върху нещо друго.

А именно върху следното изречение: „Също така държим да подчертаем, че „Лидл” никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива“.

Излиза, че Николов няма приписвания му от Министерството на финансите опит.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.