БОМБА: Кирил Петков пита Гешев за Мата Хари, Барселонагейт, Румен Вълка и Пепи Еврото (ВИДЕО)

3 4 098

Преди минути премиерът Кирил Петков оповести пред журналисти кои са случаите, за които ще търси отговори от прокуратурата след разговора си с главния прокурор Иван Гешев – чекмеджетата на Бойко, Мата Хари, Барселонагейт, Румен Вълка и Пепи Еврото.

От държавното обвинение по-рано днес обявиха, че на срещата министър-председателят е посочил лицата, които са „в основата на икономическата и криминална престъпност в страната“.

Говорителят на кабинета Лена Бориславова се е срещнала с призовкаря, който й връчил документ, че трябва да се яви на 9 февруари от 15 часа във Върховната касационна прокуратура. По думите ѝ на призовкаря било наредено по телефона да не връчва призовката на премиера, защото в този момент даваше изявление пред медиите. Той обаче каза, че „с удоволствие“ би се явил на разпит.

„Прокуратурата установи ли коя е „Мата Хари”, направила ли е разследване дали тя е вкарала кюлчетата и пачки в чекмеджето на г-н Борисов или те са си били там?”, попита Петков.

Вторият му въпрос е по закона „Магнитски”.

„Г-н Божков вече има доста обвинения. Има ли допълнителни разследвания за другите хора, описани по „Магнитски” – Пеевски, Манолев, Желязков ”, каза още Петков.

Реклама

„Какво става със заемите от ББР за фирми, близки до Румен Гайтански – Вълка. Разследва ли се Пепи Еврото по скандала „Осемте джуджета”. Какви стъпки са направени за Барселонагейт и по господин, известен като Таки?

Защо „Булгаргаз” и г-н Павлов са се отказали от количествата азерски газ, след като същите доставчици са казали, че такъв може да бъде доставен през Неа Месемврия”, попита премиерът.

„Не съм давал списък, беше просто в хода на разговора. Ще направим списък от всички публикации, свързан с тези известни лица. Той ще бъде събран и предаден на прокуратурата”, каза още Петков.

„Току-що призовкарят бе на горния етаж, за да ми връчи призовката”, добави министър-председателят.

Говорителката на кабинета Лена Бориславова пък съобщи, че въпросният призовкар е получил обаждане да не връчва призовката днес, за да не става това публично пред журналисти.

ВИДЕОТО ТУК

3 Коментара
 1. Затвор за тиквата казва

  Чашата с простотиите на Каскета вече преля. Не вика който трябва, например бивш премиер със съмнения за престъпна дейност. Гешоф е вече със сигурност пътник. До края на месеца ще е аут.

 2. Жиро казва

  Евала! Събужда се Кирето .
  Мачкай тези боклуци, брат

 3. КОЛАРОВА - ВНУЧКАТА казва

  шреко се дъни като новобранец,нема такава некадърност

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.