АМИ СЕГА? Започва тотална проверка в касичката на Бойко „Автомагистрали” ЕАД

0 4 089

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи днес одит на касичката на Бойко Борисов „Автомагистрали“ ЕАД.

Той ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г.

Одиторите на министерството ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД и ще проверят изпълнението на сключените договори чрез така нареченото вътрешно възлагане.

Реклама

Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори.

МРРБ обяви и конкурс за трима представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на Съвета на директорите на дружеството са петима, като другите двама се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Кандидатите ще трябва да представят концепциите си за петгодишен период на управление на „Автомагистрали“ ЕАД. Документи за участие се подават до 17 февруари 2022 г. Подробна информация за конкурса може да бъде намерена на интернет страницата на МРРБ.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.