НОВО 20: ДБ пробутва Кедъра в стола на Емил Кошлуков

1 4 826

Слави Трифонов напира да пробута своя сценарист Иво Сиромахов за шеф на Българската национална телевизия, за което Narod.bg вече писа.

ДБ, обаче, са на същата вълна. Депутатът Стоян Михалев преди дни не скри, че има съмнения за законността при назначаването на Кошлуков за директор на БНТ от СЕМ като аргумент за неговата смяна.

Говори се, че десните на Христо Иванов предпочитат не плагиата Иво Сиромахов, а стария познайник от протестите още от времето на Орешарски – Камен Алипиев – Кедъра.

Спортното гуру бе позорно изгонен от националната телевизия след няколко десетилетия работа, защото нямал висше образование. Това вече не е пречка, тъй като Кедъра завърши успешно прекъснатото си за 26 години образование и в момента води ток-шоута и прави подкастове.

Реклама

Научили за приближаващата рокада, стари муцуни от БНТ също се появили от нафталина. Легендата на „Панорама” Иван Гарелов и вечният кандидат за директор Сашо Йовков отново надигнали глави и вече са готови с концепции за развитието на телевизията.

Гарелов, който не успя да убеди президента Румен Радев да го устрои като част от квотата си в СЕМ заради преклонна възраст, този път решил да играе с името си и да се състезава за директор на телевизията.

Сашо Йовков пък не пропуска конкурс, въпреки че винаги губи, а за директор този път няма да се състезават настоящият говорител на министър Бойко Рашков – Явор Симов и преминалият в редиците на Корнелиевата телевизия репортер на БНТ Стоил Рошкев.

На този етап Кошлуков е единственият категоричен кандидат за втори мандат в БНТ, въпреки че Слави ще направи всичко възможно да осигури лоби в СЕМ за избора на своя човек Иво Сиромахов.

Според слуховете, депутати от различни партии убеждавали документи в конкурса да подаде и Бойко Василев. Водещият на „Панорама” обаче нямал апетити към поста.

1 Коментар
  1. Отвратен казва

    Хвани единия, удари другия. Агресивната посредственост е на дневен ред! Бог да пази България!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.