БЛАГА ВЕСТ: Служебен министър изхвърля оялата се Фандъкова от кметството в София?

1 5 925

Ексслужебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова може да бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата и така да изхвърли оялата се самоковска даскалица Йорданка Фандъкова.

Новината за кандидатурата съобщи самата арх. Комитова пред БНТ.

Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура.

Реклама

„Попитах ги защо, а от разговорите се разбра, че одобряват дейността ми като служебен министър“, обясни самата Комитова.

Тя добави, че това е нещо в бъдеще време и не е на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те може да се проведат и предсрочно.

Комитова е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура.

Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев – това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

1 Коментар
  1. фгсдг казва

    И двете са добри дами, нищо лошо не мога да кажа за тях като личности, но Комитова е архитект и ще бъде прекрасно и полезно да бъде кмет на София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.