Само в Narod.bg: Разследван от ФБР гербаджия е зам.-кмет в София (Тошко Николов въртял автоизмами в САЩ)

0 4 574

Зам.-кметът на столичната община „Слатина” инж. Тошко Николов е разследван от ФБР за финансови измами с автомобили в САЩ, научи ексклузивно Narod.bg от свой източник.

Преди години Тошко Николов имал големи ядове в САЩ, където живеел със семейството си. Според информатора ни настоящият зам.-кмет трети мандат от ГЕРБ е спипан да върти финансови измами с автомобили.

Далаверата попаднала в полезрението на Федералното бюро за разследване (ФБР). За да се спаси, само за броени дни гербопитекът Тошко успял да продаде къщата си и да избяга от Щатите обратно в България заедно с жена си.

„Това може да се провери – като журналисти изпратете запитване до посолството на САЩ дали Тошко Величков Николов с ЕГН 650818**** е имал проблеми с правораздавателните власти в Съединените американски щати. Истината не може да се скрие”, категоричен е източникът на Narod.bg.

Реклама

Твърди се още, че инженерът имал кримидосие и у нас, но срещу камара пари то било унищожено, за да може да се кандидатира за зам.-кметския пост от партия ГЕРБ. Всеки с досие, който повече от 7 години е чист пред закона, може да поиска то да бъде заличено. Молбата се разглежда от специална комисия.

В случая Николов успял да прикрие уличаващия документ преди да е изпълнен законоустановеният срок, за да успее да се намести в управата на община „Слатина”. Това, естествено, се случва срещу размяна на финикийски знаци под масата.

В САЩ, обаче, следите остават и до днес, затова Тошко Николов не пътува отвъд Океана, макар че синът му и снахата живеят там, след като се запознали на студентска бригада.

Гербаджията дори не подава документи за US виза, защото ще получи черен печат и може го заключат. Като превантивна мярка управникът пътува само в държави, които нямат договорки със САЩ за обмяна на разследвани. Затова, например, летните отпуски почива в Турция, категоричен е информаторът на Narod.bg.

В Америка съпругата на гербаджията работела като болногледачка в хоспис, в който също лъснали злоупотреби.

Преди години Тошко беше изгонен от тогавашния кмет на „Слатина” Антоанета Апостолова, която го спипала в корупционни схеми. „Връчи му заповедта за дисциплинарно уволнение на стълбите с поемни лица и го изгони от общината”, спомня си информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.