Под чадъра на Дългия: Иво Сиромахов точи зъби за шеф на БНТ?

1 3 718

Манията на Слави Трифонов да сложи ръка на БНТ достигна невиждани размери. След като депутатите на Трифонов настояха за разследване на дипломата на генералния директор Емил Кошлуков и участието му в тв „Алфа” с цел да го отстранят преждевременно от поста, от екипа на Дългия разкриха, че Трифонов има свой коз за нов шеф на БНТ.

Иво Сиромахов – сценарист в „Шоуто на Слави” и пословичен плагиат на статусите на врачанския народен гений Архиватора, е фаворит на „Има такъв народ” за нов директор на обществената телевизия, научи „Уикенд”. Напълно верояно е именно той да бъде новия началник на обществената медиа.

Сагата с предсрочното освобождаване на Кошлуков, чийто мандат изтича през април, се вихри от седмици, а по инициатива на Тошко Йорданов шефът на медията бе принуден да предостави дипломата си, тъй като новите депутати имат съмнения за законността по назначаването му.

Още през лятото на миналата година Трифонов заяви открито, че Кошлуков „трябва да се махне от БНТ”, а тогавашният министър на културата Велислав Минеков обяви, че ще даде информация за директора на БНТ на ДАНС.

Реклама

Самият Кошлуков не само, че няма намерение да си ходи предсрочно от шефското кресло, но и да се кандидатира за втори мандат начело на БНТ, научи „Уикенд”.

Според наш източник, някогашният дисидент търси лоби сред депутатите от ГЕРБ-СДС, които да дадат рамо за второ господстване в националната медия.

Междувременно обаче Трифонов и депутатите му яростно работят това да не се случи. Комисията по култура и медии в парламента е изискала от СЕМ цялата документация за избора на Емил Кошлуков като генерален директор на БНТ.

Слави Трифонов от години иска да сложи ръка на националната телевизия, но липсата на кадри в екипа му го принуждава да се огледа във Иво Сиромахов – дългогодишна дясна ръка на Дългия и подозрително изключен от партийния проект „Има такъв народ” в полза на бъдещи кариерни издигания.

Все по-нажежената обстановка към властта и недоволството са причината, поради която Слави бърза с рокадата – въпреки че мандатът на Кошлуков изтича след два месеца, то падне ли кабинетът от власт, Дългия губи шанса си да овладее БНТ.

1 Коментар
  1. Гражданин казва

    Аман от агресивна посредственост!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.