ВОЙНА! БСП чегърта кадри, назначени от служебните кабинети на Румен Радев

0 2 676

Земеделският министър Иван Иванов, в миналото шеф на офиса на СИК в Шумен с прякора Малък Шошо, предприе смени в ръководството на Държавен фонд “Земеделие”.

Назначеният от Корнелия министър освободи зам.-директорката Боряна Алексова, която отговаря за усвояването на средствата по Програмата за селските райони с бюджет от над 7 млрд. лв. и Програмата Морско дело и рибарство. Официален мотив за смяната не се споменава.

Алексова е близък роднина на съветник на президента Румен Радев, посочва Медиапул. Боряна Алексова е дъщеря на Валентина Танева – Алексова, която е съветника по темите образование и наука на президента Румен Радев.

Реклама

Според запознати в министерствата, ръководени от БСП, започват да се чегъртат хората, назначени по време на служебните правителства на Румен Радев, което си е открито обявяване на война на президента от патерицата на Бойко – Корнела.

Решението за смяната на Боряна Алексова е взето от Управителния съвет на фонд „Земеделие“. В него земеделският министър Малък Шошо, който е квотата на БСП в четворната коалиция, има два гласа.

Други два гласа са дошли от двамата зам.-министри от агроведомството, също от квотата на БСП – Момчил Неков и Стефан Бурджев. Сред останалите членове в управата на фонд „Земеделие“ са зам.-министри от други министерства на БСП – Министерство на икономиката, ръководено от самата Корнелия Нинова, и Министерство на труда и социалната политика.

Сменен и главният секретар на ведомството Димитър Стефанов. Неговото място назначен Росен Коцев. От 2009 г. до момента е бил директор на Областна дирекция на фонда “София област”. Той има магистърска степен по „Финанси“ от Стопанска академия “Димитър А. Ценов” – Свищов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.