Само в Narod.bg: Шефът на ВиК-Добрич от ВМРО Тодор Гикински крие, че 7 месеца в Каварна пият отровна вода (ДОКУМЕНТ)

3 8 265

Шефът на ВиК-Добрич Тодор Гикински вече седми месец крие, че водата за пиене в Каварна е отровна. Абсурдът разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от морската община.

Според сигнала директорът Гикински, кадър на ВМРО, вече седем месеца не информира обществеността, че водата в Каварненско не отговаря на стандартите, въпреки че през това време са получени десетки сигнали, че от чешмите за питейна вода тече мътна течност с утайка и неприятен мирис.

След последния сигнал, депозиран и в администрацията на общината, е наета независима лицензирана лаборатория, която да изследва показателите на питейната вода.

Взети са 6 проби от 4 населени места – Каварна и селата Българево, Селце и Хаджи Димитър. Специалистите са категорични, че в 4 от случаите – 3 в град Каварна и 1 в Хаджи Димитър, има завишени показатели на нитрати, като водата не съответства на стандартите.

Резултатите са изпратени до Регионалната здравна инспекция и до ВиК-Добрич, за да бъдат предприети мерки водата да бъде безопасна за хората.

Източникът на Narod.bg припомни, Тодор Гикински е подсъдим за безумието да захранва с „питейна“ вода чешмите на квартал „Добротица“, два високи блока в жк. „Дружба“ в Добрич, както и всички села по пътя Батово – Добрич.

В началото на 2019-а гръмна скандалът, че Гикински отвел работници от ВиК-дружеството и под личното му ръководство в река Батовска изградили незаконен бент, а водата, която се събира с него, чрез специално монтирана тръба отива в резервоар, който захранва чешмите на стотици добруджанци.

Всичко това направил с цел да намали разходите за ток, с които работят помпените станции. Гикински бил доста възбуден от иновацията си и дори отишъл до най-близкия магазин, за да купи храна и ракия за работниците.

Незаконната тръба на „воеводата“ Гикински

Реклама

Малко след подаването на сигнал до ДАНС за безумието стана ясно, че Гикински направил опит да заличи местопрестъплението като разкачи тръбата и я запуши, все едно никога не е била използвана.

Опитът останал без успех заради своевременната намеса на правораздавателните органи. След това „революционерът от македоно-одринската“ организация на милионера Каракачанов се опитал да излъже медиите, че тръбата в Батовска била за нуждите на пожарната служба. Измамата, обаче, беше категорично опровергана от МВР.

Известен като човек на ВМРО, чиновникът успя да запази поста си, въпреки разразилия се скандал.

През 2017 г. Гикински бе уволнен от директорския пост на ВиК- Сандански, след като изградил незаконен водопровод в родното си село Кръстилци, за което също бе изправен пред съда.

ПРАВО НА ОТГОВОР:

ВиК Добрич не е получавало предписания от РЗИ за отклонения в качеството на водата за Каварна и 3 села

„ВиК Добрич“ АД не е получавало от РЗИ-Добрич предписания за с. Селце, с. Хаджи Димитър, с. Българево и град Каварна за наличие на отклонение в качеството на подаваната във водопреносната мрежа вода за питейни нужди от началото на календарната 2022 г. В тази връзка тиражирането на твърдения за наличие на „отровна вода“ в публикация на narod.bg са спекулации.

Разписаният в нормативните документи ред предвижда правила и ред за тестове на качеството на подаваната към населението вода. РЗИ-Добрич взима проби по утвърдена програма, като при наличие на отклонение се изпраща предписание до „ВиК Добрич“АД, в което се поставя срок на ВиК оператора да предприеме мерки за отстраняване на несъответствието.

След предприемането на посочените действия ВиК дружеството отговаря с протоколи от акредитираната си  лаборатория за взетите проби. РЗИ информира кмета на Общината за открити несъответствия.

В тиражираната публикация от 04.02.2022 г., в която е публикувано факсимиле на писмо на кмета на Община Каварна г-жа Елена Балтаджиева до Председателя на общинския съвет на Община Каварна г-н Йордан Стоянов с дата 03.02.2022 г., остава питането защо при получаване на такъв сигнал г-жа Балтаджиева не е информирала своевременно РЗИ и ВиК оператора за предприемане на съответните мерки.

3 Коментара
  1. Бай Гошо казва

    Вече сме си страна от третия свят , благодарение на подобни селтаци .

  2. QZP казва

    То да е само Добрич! Водата в Бургас от години не е годна за пиене, но това не пречида се крие от гражданите и кмета слънце на тиквата да дерибейства четири мандата.

  3. Баба Марта казва

    Шефовете на вик Каварна крадат Шефовете на вик Добрич.Толкова ли вик Добрич е бедно ,че работниците от вик Каварна да си купуват ръкавици а иначе всички имат претенции че не си вършат работата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.