Само в Narod.bg: Ценко Чоков бесен на ГЕРБ – „Лъжете, к**ви”

0 4 625

Ценко Чоков побесня от лъжите на ГЕРБ. Бившият кмет на врачанското с. Галиче се изнерви под публикация, според която структурите на гербопитеците в Костинброд и Ловеч се оплакали от полицейски натиск.

„Лъжете, к**ви”, кратко и ясно коментира „новината” Ценко Чоков във фейсбук. Според наш източник в Съдебната палата се очаква в близките дни ВКС да се произнесе по делото срещу екс кмета на Галиче и неговата група.

Реклама

През 2018 г. специализираният съд реши, че Ценко Чоков е виновен по обвиненията отвличане, причиняване на средна телесна повреда и палеж. Но е невинен за лихварство и ръководене на престъпна група.

Той получи четири години и шест месеца затвор. Синът беше наказан с 4 години за лихварство, побой и закана за убийство. През април 2021-а апелативният спецсъд увеличи присъдите – 5 години затвор за бащата и 7 години затвор за по-малкия му син.

Другите участници в групата на Чоков – Димитър Каменов – Пайнера и Иван Тодораков – Пора получиха присъда от 5 години лишаване от свобода.

През декември 2021 г. всички подсъдими обжалваха пред ВКС получените завишени присъди от Апелативния спецсъд и това наложи ВКС да каже последната си дума. Според решението на върховните съдии това ще стане в срок от два месеца, т.е., до февруари 2022 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.