Евродепутат става лидер на новата левица?

1 3 797

Евродепутатът Иво Христов бил предпочитан за лидер на бъдещата лява партия пред вече обявените кандидати да възцарят социална справедливост у нас Мая Манолова, Антон Кутев и Борис Бонев от „Спаси София”, дочу Narod.bg.

Бившият началник на кабинета на Румен Радев е франкофон и европейски тип ляв интелектуалец със сериозна визия за процесите, които протичат по света.

Част от хората, които познават Христов, не смятат, че журналистът би направил някои компромиси, които новата левица ще бъде принудена да преглътне по редица съображения. Със сигурност не би се прегърнал с олигарси от типа Георги Гергов, както и с компрометирани вече познати фигури от постсоца.

Другата фигура, която все повече се завърта в оборот, е тази на Слави Василев – син на приватизатора на хладилния завод „Мраз“ в столицата, бивш кореспондент на БНТ в Париж и бивш агент на ДС Васил Василев с агентурните псевдоними „Паскал“ и „Бобев“.

Политологът Слави Василев е бакалавър по международни отношения от Бостънския университет и любим гост в много от националните телевизии. Василев-баща от пет години лансира сина си и го имплантира в най-близкия кръг около Румен Радев.

Реклама

За реформирането на БСП заговори и търсещата пристан Мая Манолова.

Според слуховете стожер за бъдещата политическа партия е именно Румен Радев, който от доста време насам е в обтегнати отношения с Корнелия Нинова. Допълнителен стимул да се създаде нещо нова била и неспособността на Кирил Петков и хората от „промяната“ да овладеят кризата в страната.

Именно това налагало създаването на нова формация, която да играе за силните хора на „Дондуков“ 2 и да държи ГЕРБ далече от властта.

На този етап Радев спокойно може да се опре на ИТН и отчасти „Продължаваме промяната“ . Причината за колебливата подкрепа от ПП е изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че кабинетът имал 100 дни ,а не 100 шанса.

Източник: в. „Филтър“

1 Коментар
  1. Гражданин казва

    Вчера назначихте за председател Б. Бонов, днес – И. Хрлистов … А разберете се кой ще бъде! Въпреки, че изкуствено създадени проекти нямат дълъг живот. Справка: НДСВ, ПП и още, и още …

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.