Кирил Петков остро: Имаме Гешев, нямаме правосъдие

4 2 871

Премиерът Кирил Петков се изказа доста остро за ролята на главния прокурор Иван Гешев в съдебната система. Според него докато имаме този обвинител №1, правосъдие няма да има, предаде репортер на Narod.bg.

За промени в Конституцията бихме се радвали опозицията да ни подкрепи. Но това не може да е търговия. Ако са решили, че искат промяна, да го подкрепят.

Ако не са, българският народ ни наблюдава всичките. Рано или късно тази промяна ще се случи. Прокуратурата, банките това не са неодушевени предмети.

Зад прокуратурата има хора, които не си вършат работата. Трябва първо парламентът да приеме правила да си вършат по-добре работата, но и кандидатите за тези позиции да имат истинските качества.

Реклама

Това коментира министър-председателят Кирил Петков в ефира на БНТ.

Като имаме Гешев като главен прокурор, нямаме правосъдие. Проблеми са и личните характеристики на Иван Гешев, но и това, че прокуратурата, над която е само Господ, реално не работи“, заяви премиерът.

„Всеки трябва да си носи отговорността. Ние ще направим всичко възможно обещаното да се случи. Оставката на Цацаров е една голяма стъпка напред.

А за прокуратурата ще направим всичко възможно. Заложили сме съдия да стане прокурор, да разследва главния и да се върне като съдия, за да има независимост. Правим всичко възможно“, добави още Петков.

4 Коментара
 1. Отвратен казва

  Спрете да му плащате. Гешев получава тлъста заплата без да работи.

 2. QZP казва

  Нищо не правите!

 3. Дедо Пене казва

  Какво да правят ве, цървул-като ГЕРБ, ДПС И Разграждане са твърдо срещу промени в Конституцията с цел запазване на Гешев???
  ГЕРБ и ДПС се страхуват, че част от тях ще влязат на топло за присвоени милиарди, а Възраждане вече блажат с пари от чекмеджета!!!

 4. Киро Крика казва

  Имаме селски Каскет , обучаван за милиционер в Симеоново.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.