Защо шеф в „Лидл” пое обществените поръчки в България и каква е връзката с Кирил Петков?

0 4 496

Шефът във веригата „Лидл”, тръгнал от отдел „Експанзия” – Георги Николов, изненадващо порасна в държавната йерархия. Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев назначи Николов за изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

Според информацията досегашният директор Миглена Павлова освобождава поста по лични причини.

Георги Николов е представен като специалист, който има дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в бизнес организации. Повече от 15 години в голяма международна компания с верига магазини у нас („Лидл”) е отговарял за изготвяне на документи и участие в тръжни процедури, при което е придобил значителен опит в областта на обществените поръчки, се казва в съобщението.

Реклама

Завършил е магистърската си степен по специалност „Международни икономически отношения“ в Университета „Леополд Франценс“, гр. Инсбрук, Австрия.

Според официалната му визитка новият шеф на АОП си пада по моторите. Преди три години Николов постигнал една от мечтите си – купил си пистово Kawasaki Ninja ZX10R – 998 cc, 197 hp, ускоряващ до 100км/час за 2,8 сек., който кара и до днес.

Всъщност, Георги Николов е дългогодишен мениджър във веригата магазини „Лидл”, където се продава пробиотикът, произведен от фирма на премиера Кирил Петков.

Миналата седмица два продукта на „Провиотик” бяха включени в брошурата на магазините и дори се продаваха на промоция.

Дали е случайно, че факторът, отговарящ за тръжните процедури и съответно за досега на конкретни продукти до щандовете на „Лидл”, пое важната Агенция за обществени поръчки? Отговорът ни дължи министър-председателят Кирил Петков и ресорният вицепремиер Асен Василев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.