Изненада! Новата лява партия, изместваща БСП, хареса десен лидер (РАЗКРИТИЯ)

3 4 940

В близките месеци България може да се събуди с нова лява партия, която да изтласка БСП от политическата сцена. Изненадата може да дойде от спрягания за неин лидер, който в публичното пространство е повече десен, отколкото ляв, научи Narod.bg. Става дума за Борис Бонев от „Спаси София”, отявлен опонент на крадливото герберско управление на Йорданка Фандъкова.

Това показват събитията от последните седмици, както и изявленията на редица политически фигури, свързани с не толкова далечното минало на „Позитано“ 20. Проектът вече се намира на бюрото на президентския съветник Николай Копринков, който усилено търси кой да застане начело, съобщи в. „Галерия“, като се позова от два независими източника от средите на БСП и близки до президентската администрация.

В публичното пространство вече се лансираха имената на бившия служебен вицепремиер Атанас Пеканов и Мая Манолова от „Изправи се, БГ“. И ако бившият омбудсман Манолова не отрече, че обмисля нов проект, то младия Пеканов вече заяви, че няма нищо общо със заверата. Като мотив той посочи, че няма никаква представа от партийна дейност и е отказал преди няколко месеца да се включи в „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

В тази ситуации има трети фаворит да поведе лявото движение и това е Борис Бонев, който е с десен профил. Общинският съветник от „Спаси София“ е харесван от младите хора, които по принцип са ляво настроени, но категорично не симпатизират на БСП. Според различни източници името на Бонев е предложено от емисари на Американското посолство.

Реклама

Връзката между Бонев и партията на президента преминава по две линии.

Първата е предишните местни избори, на които Бонев игра самостоятелно, въпреки че се смяташе за близък до градската десница. Според хора от „Позитано“ обаче той е водел преговори, търсил подкрепата на БСП за своята кандидатура за кмет на София, хората на Нинова обаче предпочели да заложат на Мая Манолова, която все пак стигна до балотаж срещу Йорданка Фандъкова.

Втората линия е свързана със САЩ. Преди няколко седмици Бонев разкри, че службите са разкрили заплахи за живота му. Информацията за тях е дошла именно от Америка.

Освен Борис Бонев друг фаворит да оглави президентската партия бил депутатът от БСП и противник на Корнелия Нинова Крум Зарков.

Той обаче категорично отказал. Според него готов проект било неприемливо и не отговаряло на убеждението му, нито пък искал да се превръща в маша, на когото и да е, пък бил той и Румен Радев.

3 Коментара
 1. Читател казва

  Щом копринковци ще правят проект, от сега го отпишете! Проекти, измислени в изкуствена среда, са обречени. Справка – „променящите се“ и разни измислени либерали, по-либерали и т.н.

 2. Не,не и пак не! казва

  Абсолютно! Тези новоизмислени леви партии с десни лидери, нямат никакъв шанс, ако спечелят дори един процент, то ще е манипулация и подмяна, а БСП,АБВ са истински леви партии , не измислени, БСП е най-старата партия изобщо в България, с около 130 години история.
  Не се опитвайте да пробутвате десни партии, уж като „леви“ !

 3. майната казва

  Тя тази партия и триста годишна да е, трябва да си знае цялата история /историята на БКП също е нейна/ нали, ама се правят, че не са били терористи ?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.