Шести месец НАП рови имането на бившите министри от ГЕРБ Владислав Горанов и Младен Маринов

1 3 263

Половин година не стигна на Националната агенция за приходите да приключи действията си спрямо бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия вътрешен министър и шофьор на боса от ВИС Мето Илиенски, а сега депутат от ГЕРБ – Младен Маринов.

Все още тече ревизия на Горанов за установяване на задълженията за данък върху годишната данъчна основа за 5-годишен период – от 2015 до 2020 г., съобщи приходната агенция за „Сега“. Същия период обхваща и продължаващата проверка за съпоставка на доходи и имущество на Маринов.

НАП се активизира срещу бившите министри от ГЕРБ през юни миналата година. Тогава „Сега“ съобщи, че консултантската фирма „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, което е еднолична собственост на Владислав Горанов, е придобило два имота в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“.

Реклама

Първият представлява офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият е записан като „учебна занималня на две нива“ и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от справка в имотния регистър сделката е сключена на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лв. Продавачът е фирмата „Лазурит 94“ АД.

Не е ясно от къде Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена декларации на бившия финансов министър пише, че той притежава 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. Консултантската му фирма, която е регистрирана през август 2020 г., все още не е публикувала годишен финансов отчет.

Първоначално бившият министър отказваше да коментира по какъв начин е успял да събере средства за покупката на имоти, но по-късно пред няколко медии Горанов заяви, че тези 750 000 лв. са от търговската дейност на консултантската му компания, както и от заем.

Видно от Търговския регистър няма учреден залог върху капитала на „Трилема Кансълтинг“ ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от имотите на Горанов.

1 Коментар
  1. Бай Гошо казва

    Не било ясно от къде са парите на крадеца Горанов . Е Черепа на арабски ли обясняваше как е бил рекетиран от Шайката на Тиквата и как Горанов лично е прибрал 60 милиона

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.