ОПАСНОСТ: 15 гардове пазят Кирил Петков денонощно заради Русия

7 6 116

Държавната охрана на министър-председателят Кирил Петков е била увеличена двойно преди дни с решение на началника на НСО Емил Тонев, дочу Narod.bg.

Според думите на информатора чувствително подсилената охрана на Кирил Петков е в следствие на препоръка от ДАНС и партньорски служби и е свързана с ескалацията на конфликта между Русия и НАТО заради струпването на войски на границата с Украйна.

Макар в службите да няма постъпили данни за реална заплаха към Кирил Петков, е взето решение НСО незабавно да затегне мерките за сигурност спрямо министър-председателят и семейството му. Така към Петков вече са зачислени няколко екипа охранители от НСО, като част от държавните гардове са цивилни и дежурят денонощно пред дома на премиера в центъра на София, научи „Уикенд“ от сигурен свой източник.

След встъпването си в длъжност като министър-председател Кирил Петков отказа да се премести със съпругата и дъщерите си в правителствената резиденция „Бояна“ с мотив, че иска да е близо до обикновените граждани.

Решението му обаче затрудни работата на НСО, тъй като на държавните гардове им се налага да обезопасяват огромен периметър в идеалния център на София, за да осуетят евентуално нападение над премиера.

Реклама

За да бъдат гардовете на НСО денонощно около Кирил Петков, от държавната служба за охрана са наели два апартамента в кооперация на ул. „Цар Иван Шишман“ в близост до жилището на премиера. Освен това от НСО са отпуснали 4 цивилни автомобила за своите служители, отговарящи за сигурността на харвардския възпитаник.

„Всяка сутрин, когато Кирил Петков тръгва пеша от дома си към Министерски съвет, той е следван от трима бодигардове и от два автомобила – БМВ 3 серия и ауди А3. Държавния мерцедес и джипа „Тойота Ленд Круизър“ вече не паркират пред дома на премиера, за да не създават суматоха, а го чакат пред сградата на Министерски съвет.

Дори когато премиерът не е в дома си, други два цивилни автомобила на НСО охраняват периметъра. Бодигард на НСО дежури и пред сладкарницата на съпругата на премиера Линда“, разкрива запознат с драконовските мерки за сигурност, прилагани към премиера и жена му.

Засега без постоянна физическа охрана са само дъщерите на Кирил Петков. Към днешна дата общият брой охранители, ангажирани с опазването на премиера, надхвърля 30, като постоянно ангажирани с охраната му всеки ден са около 15 човека. Според сметките на бивши служители на НСО, охраната на министър-председателя излиза на около 100 000 лв. месечно.

Според запознати, съвмем наскоро Кирил Петков отново е бил помолен и дори посъветван от шефа на МВР Бойко Рашков да се премести да живее в резиденция „Бояна“, но пак е отклонил офертата.

От НСО и ДАНС обаче настояват да бъде променен адресът, на който живее, и най-вероятно премиерът ще бъде преместен в ново жилище, чието местонахождение няма да е толкова широко известно.

7 Коментара
 1. ПЕТРОВ казва

  НАЛИ ЩЕШЕ ДА ХОДИ ПЕША НА РАБОТА??

 2. ПЕТРОВ казва

  Каза , че ще ходи пеш на работа?????

 3. Я казва

  петров КУРВО гърбава. Да ти сера в устата

 4. Кака Милка казва

  Струва си тази дребна 100,000 левова на месец инвестиция.Така ,ако не рдуго поне сладкарницата ще е подсигурена, някой не почтен клиент да не отмъкне някоя тава с толумбички, без да ги е платил!

 5. Кака Милка казва

  Написали сте заглавие : “ОПАСНОСТ: 15 гардове пазят Кирил Петков денонощно заради Русия“
  Защо не сложите един гвардейски почетен пост пред паметника на ВЕЛИКИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ, да го пазите от вандали и писачи на графити, а пазите сладкарници от Русия?!? Русия страда в момента от геополитически “диабет“ и проблема и не и е опрял до български сладкарници.
  Quo vadis Domine !

 6. фгхсг казва

  Това невинно момче е жертва на обстоятелствата, той няма никаква вина , дори се вижда ентузиазъм и енергия у него с истинско желание да промени нещата към по-добро в България, но явно не зависи от него ситуацията, пазете го, не допускайте да го смачкат, без значение дали ще управлява или не!

 7. Бай Гошо казва

  А Русия знае ли , че охраната е заради тях . По -добре не им казвайте , че ще умрат от смях .Ако обичате публикувайте регистрационните номера на колите с гавази , пазещи премиера и имената на гавазите , а и не сте посочили какъв цвят са колите и маршрута им .

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.