ПОТВЪРДЕНО: Коце Ботокса източил 70 млн. лева от „Александровска”

4 4 521

Бившият здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов, когото народът нарече Коце Ботокса заради манията да се тунингова като манекенка, е оставил 70 милиона лева дългове на „Александровска болница”.

После Баце предвидливо спасява нежния доктор, като го прави министър на здравеопазването, разкри Narod.bg.

Новината за рекордния борч на болницата официално разкри бившият здравен шеф в служебното правителство д-р Стойчо Кацаров.

Не знам докъде е стигнало разследването на КПКОНПИ за тестовете за деца. Проверката не е инициирана от Антикорупционната комисия и не е срещу мен.

Инициаторите са други, те са зад кулисите. КОНПИ го прехвърли набързо към прокуратурата. Казват, че е ощетен бюджетът, но не знаят с колко.

Не е известно кой е извършил това нещо, не е известно кой е извършил това. Процедурата е по Закона за извънредното положение, а не по Закона за обществените поръчки. Това коментира бившия служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Реклама

„Министерски съвет възложи закупуване 1.5 млн. теста. Ние закупихме 4.7 млн. теста. Три пъти отгоре, как може да сме ощетили?

Димитър Петров (бел.ред. бивш заместник на служебния министър Стойчо Кацаров) не е инициатор, той сред изпълнителите. Инициаторите са зад кулисите.

Има няколко сериозни интереса, които бяха засегнати по времето, когато бях министър. Свързани са с бившето правителство, свързани са с управлението на три големи болници – „Лозенец“, „Александровска“ и „Пирогов“. Свързани са и с непостроената детска болница“, каза още Кацаров.

„Аз не съм отишъл в министерството на здравеопазването, за да спестяваме нещо. „Александровска“ имаше 70 млн. лева дългове, беше изоставена от бившия директор – сегашен депутат (бел.ред. Костадин Ангелов от ГЕРБ, познат като Коце Ботокса).

Някои смятат, че това е начин да се източват пари от болницата. Създадена е и фондация от физически лица, всички дарения за „Александровска“ са били през частната фондация. После тази фондация напуска, не можем и да проверим какви са били даренията, как са разпределени“, коментира още той.

„Проблемът не е тестовете. Те са поводът, но не са причината. Аз засегнах интереси на различни политически и икономически кръгове, свързани с предишните управляващи.

Има един кръг от хора, които са свикнали в продължение на 20 години да стопанисват държавното имущество на болница „Лозенец“ и да го използват като свое“, каза бившият служебен здравен министър.

4 Коментара
 1. Брависимо казва

  Прав е Стойчо! Подкрепа!
  Отряза три глави на крадци
  Браво

 2. Брависимо казва

  Прав е Стойчо! Подкрепа!
  Отряза три глави на крадци
  Браво

 3. Килия 77 казва

  На път е да се сбъдне мечтата на Коце Ботокса за ежедневни мъжки ласки. Той е истински гей и в затвора го очакват мъже зажаднели за любов. A кражбите му бавно, бавно и сигурно го водят към централния софийски затвор.

 4. Иван казва

  Коце ботокса съсипа Александровска болница,но също така трябва да се обърне внимание и на дясната му ръка та доц.Буланов. този Димитър Буланов е уникален некадърник,но страхотен крадец

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.