Пиар, избягал от ГЕРБ, разпердушини кмета на Бойко в Шумен (Любомир Христов готви яко „щипване” от 20 млн. лева заем за асфалтиране)

0 6 846

Пиар експертът Камен Андонов, избягал от поста си в бандата на Бойко, направи на пух и прах смета на шайката в Шумен Любомир Христов.

„Камене, много жалко, че точно ти искаш прозрачност, приятелю! Не ме настъпвай по опашката!“ – с това предупреждение кметът на бандата ГЕРБ се обърна към бившия пиар на партията Камен Андонов, който днес на сесия разпердушини идеята на градоначалника да си „назначи“ контролиращи комисии върху 20-милионния заем за асфалтиране на улиците в града и селата в опит за ново пълнене на чекмеджетата.

В комисиите, според замисъла на кмета, трябваше да влязат верни чиновници от неговата администрация, кметове на села и общински съветници, а на практика те щяха да бъдат назначени, тъй като трябваше да получават допълнително заплащане за контролните си функции, пише radian.bg.

Възнаграждението им щеше да идва от самия заем, а комисиите трябваше да контролират изпълнението на дейностите от страна на строителните фирми – поне така е записано в докладната на кмета.

Реклама

В състава на комисиите обаче няма нито един пътен експерт, което поставя под въпрос капацитета им да контролират каквото и да е. Да не говорим, че по закон те нямат и такива правомощия, изтъкна Камен Андонов на обсъждането.

„Остава дълбокото впечатление, че тези комисии ще бъдат само един жив щит, зад който кметът и администрацията да се скрият, когато започнат да нарастват критиките към асфалтирането“, заяви Андонов и директно обвини кмета, че се „крие зад съветниците“ дори при обсъждането на въпроса в зала.

„Ние искаме прозрачност (за харченето на 20-милионния заем, б.р), но не под тази форма“, заяви Андонов. С което предизвика предупреждението „да не дърпа кмета за опашката“. А обръщението „приятелю“ вероятно беше за благозвучност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.