Иван Гешев крие имоти в чужбина? Какво каза прокурор №1 за „Барселонагейт” пред LIBE? (ВИДЕО)?

3 7 002

Иван Гешев бе разпитан пред комисията за правовия ред LIBE в Европейския парламент. След разговора на закрити врата прокурор №1 разговаря с журналиста Атанас Чобанов.

„Попитах Иван Гешев дали човекът с инициали И.Г., който има недекларирани имоти в чужбина е той или жената до него, но той отрече с думите, че Бойко Рашков, който пръв разкри информацията, не е казал нито едно вярно нещо за него.

Жената на Гешев пък – Детелина Филипова Ханчева, криела банкови сметки със стотици хиляди в тях, но Гешев и това отрече.

Гешев каза още, че случаят „Барселонагейт” не е затворен, както твърдяха други, които ги разследват”, обясни Чобанов.

Реклама

„Не беше щастлив от въпроса за имотите. Нападна вътрешния министър Бойко Рашков и директно каза, че той лъже. Спомняте си, че Бойко Рашков разкри, че има списък с магистрати и политици, които имат имоти и сметки в чужбина”, припомни Чобанов.

„Гешев смята, че контролът за върховенството на закона, за който говореше, е в много общи сфери. Като например контрол върху това дали се накърняват правилата на малцинствата. Кой знае защо?

В един момент той си изясни мисълта като каза, че е имало акции на МВР по време на изборите срещу малцинствата и хората с увреждания, което повтори едно към едно тезата на ДПС, че МВР е нарушило правата по време на изборите с акциите срещу изборните търговци. Гешев се изказваше като Карадайъ в Европейския парламент”, подчерта журналистът.

Видеото ТУК

3 Коментара
 1. многознайко казва

  Толкова ли няма кой да покаже този списък бе-егати журнолята.Платете на някой и го оповестете и да се свърши.Егати тайната….Еххх бай Тошо-наистина ни липсваш.Въпреки,че семпатизирам на Рашков-за този списък дето го стиска не му адмирирам.Отдавна трябваше да ги закове.Да наясно съм,че там има хора от магистратурата,които са в дълбоките сенки-дето никой не подозира,че са там….ама залога тук е голям,ако искаме наистина да очистиме нещата и да почнем начисто.

 2. Florin казва

  Tozi spisuk s imenata e s grif sekretno ili strogo sekretno i za tova ne mogat da go pokajat. Nqkoi go e zasekretil i koito kaje koi Sa imenata, popada pod udarite na zakona

 3. Здравко Митев казва

  Frau Merkel закупи за 100 млн. ихформация, списъци.
  И наши хора бяха там. Deutschland си събраха данъците.
  Ние НЕ !?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.