УЧАСТВАМЕ ЛИ ВЕЧЕ? Наш тежкотоварен „АН-124” с неизвестен товар излетя за Украйна

5 4 455

Радарите засякоха тежкотоварен самолет „Ан-124” (Руслан) да лети от Бургас към Киев в сряда с неизвестен товар на борда. Това сочи справка на най-популярния регистър за проследяване на полетите Flightradar24. Новината идва на фона на силното изостряне на отношенията между Русия и НАТО покрай ситуацията в Украйна.

В българските медии няма никаква информация за полета и не е ясно какво е реално е имало на борда на товарния самолет.

В момента страната ни не може да се похвали като голям износител на каквато и да е продукция, освен на тикви или оръжия. България отдавна не изнася плодове и зеленчуци за страните от бившия СССР, а предвид сезона най-вероятен остава последният вариант – военна продукция.

В същата вечер обаче световните медии съобщиха, че в Киев пристигна третият за последните дни самолет с американски оръжия, сред които и летални. Сега официално Украйна получава и военни товари и от Великобритания и балтийските страни.

Реклама

Напомняме, че още през 2018 г. „19 минути” писа как българско оръжие незаконно пристига в бившата съветска република. Тогава съобщихме за репортаж на руската телевизия НТВ, който разкри как въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продават оръжия на собствените си противници от другата страна на барикадата, а след това следите се замитат чрез  инциденти в оръжейните складове и заводи.

В репортажа се спомена за продукцията на „Арсенал” и държавния ВМЗ-Сопот, която по заобиколен път достига до бойните полета на гражданския конфликт в Украйна.

Ако товарът на „Ан-124” наистина е военен, то излиза, че България подпомага военен конфликт в страна, където живее най-голямата българска общност зад граница.

Егор Глазунов

5 Коментара
 1. Кyрчо, Кокорчо, Атанас - всичкото педерас казва

  (To Muncho & Herro with love…)

  Oда за Курчо

  Стана днеска Курчо рано зарана с хуй навирен до тавана,
  Две филийки си препече,
  Бели гащички облече,
  И отиде в гей-кафенето, гдето на бели маси се съвещаваха педераси,

  Стана Курчо и каза и рече: “ Другарки и другари, наближава втори февруари,
  и по този случай, кой където свари там да го стовари“
  Още това неизрекъл някой гащите му свлекал,

  И му го набута нежно между двата бута,
  Ох, ах, цяла кофа сок изтече,
  Курчо от кеф на земята се свлече,
  Ама най-умен излезе бат Румен и му го набута гумен

 2. Локо Сф. от 1956 казва

  Обръщам се към цяла България. Български войски са участвали в сражения по време на Втората световна война . През 1968 год. за последно, български войски са били в Чехословакия, като са изпълнявали охранителни функции.. Да запазим неутралитет. Това е най умното. Никой няма да ни обеси за последното.

 3. майната казва

  Хора за какъв конфликт говорите ? Русия захапа Украйна от две страни и вече мисли, че е нейна ??? А курица не птица и България не за граница !!! Това не е измислено тука – познайте къде ? Така мили сънародници от „задунайская губерния“, преди да дрънкате мислете ! И мислете, защото някой „възрожденец“, ще възроди руското господство тук! Те даже дават заявки за убийства, сега да изнасят хората с краката напред ? Какво е това ? Любов към съгражданите ?“ Възраждане“ ха де, де ???

 4. Доброволци казва

  Стягат се усилено чети за фронта… Пасито боядисва трабанта в цвят каки, Ал.Йо подготвя специални санкции лично за Путин и се бръсне с брадва, синоптичката на ЧЕХЛЬО шие байрака, жълтопаветчици оформят пърформанси и събират провизии …. абе на война отиват!!!

 5. Бай Гошо казва

  Духай н а Пасито бе , бунак

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.