РЕЗИЛ в Narod.bg: Елена Кремтодорова не знае какво е НАТО и ЕС

2 4 907

Бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова, наречена Кремтодорова заради издънката с кражбата на козметика от летище „Фредерик Шопен” във Варшава, и дългогодишният журналист и бивш депутат Асен Агов спретнаха страшна излагация при участие в Дарик радио, установи репортер на Narod.bg.

Двамата бяха поканени вчера в предаването „Кой говори” да коментират кризата Русия – Украйна. Според Поптодорова темата за отношенията с Москва се обсъжда рядко в парламентарните дискусии на национално ниво. Разговорът за позиционирането на България спрямо Русия не се води ясно през последните години и се влияе от политически  пристрастия.

И започнаха глупотевините – любителката на безплатни маркови кремове хвърли бомба с новината, че едни и същи европейски държави участват в ЕС и НАТО и че Алиансът и ЕС, всъщност, са едно и също?!?

Реклама

Бившата посланичка в САЩ явно не знае, че в ЕС има шест неутрални държави, които не членуват в НАТО – Швеция, Австрия, Финландия, Ирландия, Малта и Кипър.

Асен Агов пък разглежда конфликта като сблъсък между два мирогледа – този на свободата спрямо зоните на влияние. После се изцепи, че Пушкин бил заточен в Крим, в подножието на Кавказ?!?

След това беловласият журналист заяви,че договорът между Русия и Турция, подписан в силистренското село Кайнарджа е след Кримската война между Русия и съюз на Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство (октомври 1853 – февруари 1856), а Кючуккайнарджийският мирен договор е подписан на 21 юли 1774 г.

Преди години по „Панорама” Агов беше казал,че за Елзас и Лотарингия дълго време спорят Германия и Великобритания, а спорът е между Германия и Франция, пише в свой фейсбук коментар най-успешният участник в телевизионното предаване „Минута е много” и учител по география Димо Падалски.

2 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Е, къде е тук новината? Всеизвестно е, че нашите елити, икономически/ политически, са полуграмотни и невежи, въпреки елитарните им школи.
  Те бЪлгарските историци, в Българската Академия на Науките, не знаят кои са бЪлгарите, не знаят, че България не е на 1300, а на повече от 1500г, какво да кажем за останалите!

 2. българин казва

  тук новина няма! И двамцата посочени цитирани са бивши „руски“ възпитаници! И двамцата очевидно имат пропуски
  в историческото си образование!
  Като „руски“ възпитаници“ и от „потекло“- българско пътя им бе послан , преди 40г.
  След промените , се изявяват в другийо лагер! И при това много активно!
  НА ИЗМЕКЯРИ и продажници, моя съвет е с резерви!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.