Промяната се отлага: Фирма на Бойко ще строи аутобана от Сливница до София срещу 265 млн.

1 5 638

Промяната май се отлага. Фирма на Бойко Борисов ще лапне близо 265 милиона лева за строежа на последните 16 км от магистрала „Европа” до София, видя Narod.bg.

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) е подписала договор с избрания за строител на последните километри от аутобана, които са между град Сливница и столичното околовръстно.

Победителят в обществената поръчка е обединение между „ГБС – Инфраструктурно строителство”, „Главболгарстрой интернешънъл” и „Обонато билд”. Консорциумът предложиха най-ниска цена в състезанието – 222 млн. лв. без ДДС, т.е., 266,4 милиона лева.

За основната фирма в консорциума – „Главболгарстрой”, не е тайна, че е от най-близките до бившия премиер.

Нездравословни слухове в бизнес елита дори носят, че Баце притежава 33% от капитала през подставено лице, но това е обект на доказване от страна на прокуратурата.

Договорът е подписан още на 22 декември, но е публикуван след месец в профила на купувача на пътната агенция (което е и в края на законовия срок за това).

Реклама

Тогава шеф на АПИ още е бил Ивайло Денчев, назначен от служебния регионален министър Виолета Комитова.

На сръбска територия магистралата е завършена, от българска страна ще бъде готова реалистично след около две години.

Най-големият строител по доходи за 2020 година – “ ГБС – Инфраструктурно строителство „, в обединяване с друга компания от групата и “ Обонато билд “ е предложил най-ниската цена в търга за строителство на последните 16 км от автомагистрала “ Европа “ към Сърбия. Става въпрос за сектора до София.

Изграждането на трасето на автомагистрала “ Европа “ след ГКПП „Калотина” и Софийския околовръстен път е разграничено на три елемента.

Строителството на първите два сектора – от „Калотина” до Драгоман и от Драгоман до Сливница, включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 Калотина – София.

Сега е ред на третия сектор от 16 км от Сливница до София.

1 Коментар
  1. Со керез казва

    Ни промяна, ни подмяна. Мангал мангала око не вади.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.