ПОГРОМ в Narod.bg: Агенция „Митници” с нов шеф – тежък комунист

2 12 787

Погромът е тотален – Агенция „Митници” ще има нов директор – тежък комунист, разкри отлично информиран източник на Narod.bg от върховете на властта.

Досегашният областен управител на Благоевград Николай Шушков всеки момент ще бъде обявен като новият митничар №1 на мястото на Павел Тонев. Това ще стане на започналата току-що отчетна сбирка на резултатите от дейността на митническата администрация през 2021 г. Брифингът тече в момента в Централно митническо управление в София.

В средата на май миналата година Шушков бе назначен от Министерски съвет за областен управител на Благоевград. Той прие поста от предишния губернатор Бисер Михайлов от ГЕРБ.

Николай Шушков е икономист, бил е директор на митница „ Югозападна“, както и заместник-кмет в екипа на Лазар Причкапов в периода 2002-2007 година.

Реклама

В периода 2009 г. – 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005  г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

През 2010-а като шеф на Митница „Югозападна” в Благоевград Николай Шушков хвърли оставка заради корупция – негов служител бе спипан с рушвет от 300 долара.

Шушков влиза в системата на митниците през далечната 1990 г. Дотогава в биографията му са включени само членство в БСП от 1986 г. и серия партийни постове, сред които инструктор в ОК на ДКМС, партиен организатор в ОбС на БСП в Благоевград, кандидат-член в бюрото на ОбК на БКП в Благоевград, политически сътрудник в Софийския областен комитет на БКП /до април 1990 г./ и завеждащ предизборния клуб на БСП в Благоевград /май 1990 г./

Първата молба на Шушков за работа, различна от партийната, е от 24 юни 1990 г. и тя е директно с искането да бъде назначен за началник на митница Станке Лисичково. Шушков има дипломи от Икономическия институт в Свищов, от Полтавския кооперативен институт, както и по международни отношения във Висшия партиен университет.

2 Коментара
  1. Со керез казва

    Тежък комунист и дърт циганин, вещ в чорибето.

  2. митничар казва

    Промяна а ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.