Цеко Минев дере кожи в Банско – 30 лв. струва супата, 13 лева е минералната вода, чаша вино „само“ 15 (КАСОВ БОН)

6 49 143

Банкерът Цеко Минев дере феновете на ските в Банско с космически цени, които не могат да се видят дори в алпийските курорти на Австрия и Швейцария, установи Narod.bg. Касов бон от петък, 21 януари, показва, че в 15 ч. следобед в ресторант „Vip Room” на Бъндеришка поляна, стопанисван от фирмата на Цеко „Юлен” АД, жертви на цекоминевщината за платили за една супа „Младо телешко” рекордните 30 лева!

За да е пълен ужасът лазаня „Болонезе” е сервирана срещу 39 лева,

бутилка минерална вода „Сан Бенедето” (на едро струва 1,34 лв., показа проверка на Narod.bg) от 750 мл е закована на 13 лева,

а чаша греяно бяло вино – „само” 15 лв.

Така за скромната поръчка жертвите на цекоминевата алчност са платили 127 лева. Очевидно е, че сметката е сюрпризирала неприятно клиентите, защото са платили 116 кеф, а останалите 11 лева – с карта, явно им е свършил кешът.

Разпасалият се съсобственик на Първа инвестиционна банка, президент на федерацията по ски и вицешеф на олимпийския ни комитет има основание да се чувства недосегаем за дивотиите си – не е никаква тайна, че банкерът от години беше под политически чадър по времето на бандата ГЕРБ.

Доказан факт е, че екоминистърът в последния кабинет на Мутрата Емил Димитров – Ревизоро от квотата на ВМРО, покри Цеко, като отказа да съобщи колко плаща банкерът за концесията на ски зоната в Банско.

Реклама

В началото на януари 2021-а правителството прие отчета за изпълнението на концесионните договори в Министерството на околната среда и водите за 2018 и 2019 г., но посочи общата сума, включваща таксите за минералните извори и за ски зоната в Банско, която се стопанисва от дружеството „Юлен“ АД.

Според информацията на правителството МОСВ е получило от тези концесии общо 4 604 834.99 лева през 2018 г. и 4 814 700.74 лева година по-късно. В сумите влизат и ДДС, лихвите и неустойките, както и средствата, които по закон се отделят за общините, на чиято територия се намират обектите, дадени на концесия.

Опитите на Mediapool да разбере каква е сумата, платена от „Юлен“ за тези две години, останаха безуспешни. От МОСВ не предоставиха тази информация.

Адвокатът на „Юлен“ Петър Петров каза, че внесените средства са по над 300 хил. лв. и за двете години, но не можел да си спомни колко точно. „Това е само прекият ефект от концесията. Над 700 са работещите – данъци, осигуровки, и така положителният ефект от концесията е колосален“, заяви още той.

Според последно предоставените от екоминистерството данни към 2015 г. общо от началото на концесията дружеството „Юлен“ е платило 2.31 млн. лв. за периода 2005-2015 г. Преди това дружеството е било освободено от тази такса. Най-високото внесено възнаграждение за защитените територии в Национален парк „Пирин“ е било през 2014 г. – 274 143.21 лв.

След 2015 г. точни данни за сумите от ски концесията липсват. В публичните отчети на МОСВ за изпълнението на бюджета през 2016 и 2017 г. се посочват единствено приходите от всички концесии към ведомството, които са съответно 3 547 935 лв. и 3 515 509 лв. Плащанията на „Юлен“ обаче не са дадени.

6 Коментара
 1. QZP казва

  Егати тариката 900% си слага. Лятото по морето няма такива цени, но и да има всеки има избор, заведения бол, но в планината са ограничени. Бойкот на герберската мафия!

 2. многознайко казва

  Стига де-човека иска да ви създаде усещането,„че сте в Алпите….

 3. Балканджия казва

  На тия комунистически мекерета мястото им е на въжето.

 4. Petrov казва

  Българина е тъп. Имал дал.

 5. Жан-Батиста Ботушеф, ПР на народа на регион България казва

  Одата “Грамада“ от Иван Вазов е посветена точно на такива чорбаджии. Та дори и името е познал.

 6. […] Цеко Минев дере кожи в Банско – 30 лв. струва супата, 13… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.