НОВИНА: КС дава зелена светлина за чегъртането на Иван Гешев

1 7 880

Главният прокурор Иван Гешев трябва да носи отговорност за несвършената работа, заяви правосъдната министърка Надежда Йорданова, предаде репортер на Narod.bg.

Правосъдният министър Надежда Йорданова иска Гешев да носи отговорност за несвършената работа

Тя съобщи, че материалите със сигналите срещу него са събрани и се чака единствено решението на Конституционния съд дали може правосъдният министър да поиска оставката на главния прокурор.

„Само Иван Гешев и подчинените му във ВСС прокурори смятат, че министърът не може да го закача“, смята Йорданова. Тя отказа да конкретизира какво съдържат сигналите срещу Гешев, защото настоя, че трябва да се спази процедурата.

Реклама

„Спазването на процедурата е част от върховенството на правото, за което се борим“, подчерта тя и уточни, че не е нужно нарушенията да са престъпления, за да има оставка. „В Европа изискванията към работата на главния прокурор са по-високи“, посочи Йорданова пред Нова телевизия.

Тя припомни „смехотворните оправдания, които измисля прокуратурата, за да не разследва докрай“.

„Година и половина след снимките на кюлчетата и пачките прокуратурата поиска от БНБ да им провери номерата!

Все още няма насрочена експертиза на телефонния запис, за който две други независими експертизи установиха, че гласът е на Бойко Борисов“, припомни министърката.

1 Коментар
  1. миуи ваниуи казва

    Чаровна ,умна и много интелигентна жена , тя Ива Митева и Виолета Комитова ,са единствените жени действащи политици които са на висота ,висота която разните му там теменужки,котета,дуловска ,сачева и цялия харем бацов никога не могат да доближат камоли да се мерят с тях .удоволствие е да ги гледаш и слушаш – РЕСПЕКТ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.