ЧЕСТИТО: Миро Мършата си купи яхта за 300 000 лева (СНИМКИ)

0 3 227

Шикозна яхта си подарил за Коледа бившият земеделски министър Мирослав Найденов, известен още и с грозния си прякор Миро Мършата заради разрешеният от него внос на тонове дърти мръвки от Ирландия.

Найденов очевидно много е слушал и още повече е папкал през цялата 2021 г., защото празничната изненада на Мършата струва малко над 300 000 лева.

Срещу солидната сума Миро Мършата става горд собственик на моторна яхта „Brabus Shadow 500”, научи „Уикенд”.

Според сайта на производителя, плавателният съд е с дължина девет метра и ширина три. Корпусът от стъклопласт е черен, а седалки и мебелировка в изящен червен цвят. Задвижва се от два извънбордови двигателя от по 300 конски сили и свръхмодерно навигационно оборудване.

От обявата за продажба се разбира, че яхтата не е годна за околосветски пътешествия. По-скоро предназначението и е за разходки, риболов или купони с приятели и млади гаджета в близост до брега.

На плавателният съд може да се возят 9 човека, а джамбурето с апетитните дами да се проведе на до 12 мили от брега, става ясно от документа за регистрация. Като бонус е и модерната аудиосистема, която да озвучава купона и дискретна тоалетна.

За Миро Найденов това е първият опит да влезе в ролята на Морски вълк, обясняват запознати. Твърди се, че бившият министър отдавна точел лиги за собствен плавателен съд. Миналото лято той на няколко пъти е забелязван да наобикаля яхтеното пристанище на Несебър, гледайки с възхита и завист закотвените там съдове.

Реклама

След няколко  кръгчета в морето с „играчката” на известен наш бизнесмен, Миро Мършата решава да задоволи каприза си. Така в средата на декември миналата година, срещу скромните 154 000 евро той става горд собственик на луксозната яхта „Brabus Shadow 500”, която от месеци чака своя притежател на несебърското пристанище.

От обявата за продажба става ясно, че първоначалната цена е 200 000 евро, но ексминистърът успява да извоюва солидна отстъпка.

Както можем да се досетим, яхтата е записана на името на фирма, а не лично на Мирослав Найденов. Така освен, че се избягва плащане на над 60 000 лева ДДС, няма нужда плавателният съд да се вписва в имуществената декларация пред КП КОНПИ.

Самият Найденов име сериозно намерение отново да се завърне в политиката, обясняват запознати. Скандалният бивш министър се гласи за сериозен пост в правителството от квотата на „Има такъв народ”, до чийто лидер Слави Трифонов той е изключително близък. Според наши източници, апетитите му били към Агенцията по храните.

За Миро Найденов плащането на 300 000 лв. за луксозна яхта не е никакъв проблем – забърканият в десетки корупционни скандали и афери бивш министър днес е милионер.

Самото му забогатяване струва скромните 950 лв. Толкова плаща Миро Мършата за 95% от акциите на неизвестната фирма „Мипсима”. Самата фирма от своя страна е собственик на много други фирми, развиващи бизнес в земеделието с имущество и обороти за десетки милиони левове.

По една случайност, голяма част от дъщерните фирми на „Мипсима” в миналото са замесени в скандали за усвояване на огромни суми еврофондове, по проекти, одобрени от управляваното от Найденов земеделско министерство.

Докато подчинените на Найденов раздават пачките, то фирмите получатели са собственост на негови подставени лица, сред който и любовницата му Христина Спасова, заради която той заразя съпруга и деца.

Сред последните придобивки на веригата фирми, контролирани от „Мипсима”, в края на миналата година става и дружеството, на чието име е регистрирана луксозната яхта.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.