Силиконовата жена на министър от ИТН стана началник без ден трудов стаж

5 29 773

Тунингованата госпожа министерша Нина Петкова – Василева обича лукса и не се притеснява да го демонстрира, казват запознати с навиците ѝ. Съпругата на спортния министър Радостин Василев от партията на Слави „Има такъв народ” е ценителка на скъпи брандове, споделят наблюденията си и нейни подчинени.

Веднага да уточним, че тя беше назначена за зам.-шеф на Трето РПУ в столицата миналата есен без да се е явила на конкурс и без да има какъвто и да е  полицейски опит.

Единствената причина да кариерния ѝ скок е фактът, че съпругът ѝ тогава беше напорист депутат от ИТН. Затова госпожа беше определена от медиите като една от „новите калинки”, пише „Уикенд”.

Иначе Нина Петкова, която щедро се е разкрасила със силикон, е учила право във Велико Търново. Това може и да стига за някоя адвокатска канторка от локално значение, но едва ли е достатъчно, за да заеме шефски пост в столично полицейско управление.

Госпожа министершата веднага впечатлила подчинените си с колие на луксозeн швейцарски бранд, а също и с личния си пистолет „Глок 44”, 22-и калибър.

Реклама

На старите ченгета, разбира се, не им било удобно да разпитват как се е сдобила с тях. Бижуто може да й е подарък по специален повод, коментират те. Пистолетът дочули, че си го е купила от оръжеен магазин в „Дружба”, а по номерата, казват, може да се установи дали Глока е бил притежаван от друг човек преди нея.

В управлението закоравелите полицаи забелязали още, че Нина Петкова може и да няма професионален опит, но пък я търсели разни хора. Например, пред сградата често спирал джипът на известен бос, придружен от охраната си. Но пък нали това е работата на полицаите – да трупат агентурна база, да създават информационни канали. Явно и новоизлюпеното ченге Нина Петкова създава контакти. 

Иначе МВР шефът Бойко Рашков знаем, че бори с пълна сила корупцията, нарушенията на законите, всякакви уреждания по втория начин.

Впрочем, госпожа министершата е назначена в Трето РПУ и то не на каквато и да е позиция, а направо за зам.-шеф, буквално дни след като мъжът й Радостин Василев обвини Татяна Дончева, че му е предлагала подкуп от 500 хиляда лева, за да отцепи депутати от партията на Слави Трифонов.

Тези дни прокуратурата съобщи, че Дончева няма да бъде разследвана за подкуп, защото „има само рехави данни за извършено престъпление”.

5 Коментара
 1. беновска лапа казва

  то и мъжлето е един селски дето БЕГа по полето та….двойка сър,двойка кътъри

 2. Дебелосерци-паразити казва

  Тия луксове, кефове и разкош им го плаща тъпата, проста, слабоумна, робска и безумно страхлива БГ-рая дето си ги избра тия капути! Тази рая напълно заслужава своята тежка, робска съдба!
  Хич не я жалете тази малоумна робска рая! Шибайте я направо през гащите, тя друго не заслужава! Никаква милост!

 3. Ковалски казва

  Лъжа е, че без ден стаж някой я направил началник. Минала си е по веригата от обикновен оперативен до сегашната позиция. Много е грозно да асоциирате визията с това как работи човек. За да си началник в МВР трябва да си дебел и грозен пенсионер ли? Манипулативното заглавие не ви прави чест!

 4. До Ковалски казва

  Верно че е минала по някаква верига , въпросът е – каква точно… И стажът й е добър, тъй като го е почнала от малка. А това не са силиконови цици – бронежилетка е.

 5. До Ковалски 2 казва

  Иначе си е достатъчно грозна за началник на МВР. И също толкова тъпа. И не е следвала правА , а легнала…. Такова е секретното й досие.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.