Радан Кънев свалил 15 кила заради лош холестерол в кръвта

1 3 153

Евродепутат, реформатор, десен лидер и… кулинар със собствен блог с рецепти. Радан Кънев крие от симпатизантите на десницата и колегите си в ЕП тайна страст – готвенето, дочу Narod.bg.

Фен на Толкин, бившият лидер на ДСБ дава акъл на феновете си как да готвят диетично, но вкусно с блога си „Кухнята на хобита”. Именно благодарение на него преди време Кънев успял да свали впечатляващите 15 килограма от снагата си.

Всичко започва след посещение при лекар, който показва на Радан тревожно високо съдържание на лош холестерол в кръвта, научи „Уикенд”.

„В началото на 2008 г. ми казаха, че трябва да пазя строга диета и да се въздържам от всичко, което бях свикнал да готвя и да ям. Звучеше отчайващо, меко казано – свят без шкембе-чорба, пача, вратни пържолки, кюфтета, но и без хляб, ориз, картофи и захар, миди, раци, скариди и какво ли още не.

И без всички онези изгорели кафяви неща по края на тигана… Оказа се, че не е толкова страшно. В интерес на истината, готвенето на лека и умерено здравословна храна е доста по-скъпо, но липсата на алкохол в менюто уравновесява бюджета.

Новината за мен беше, че всеки трети мъж в България има повишен холестерол, високи нива на триглицеридите или изобщо тъй наречената дислипидемия. Е, животът продължава и може дори да е по-вкусен”, разказва с усмивка евродепутата.

Реклама

Рецептите на Кънев, с които гощава колеги от парламента и близки приятели, са основани на базата на средиземноморската кухня, рибните ястия, зеленчуците. Гордее се със супите, които публикува, тъй като повечето са напълно авторски, а други – адаптации на любими ресторантски такива. Съпругата му Деница също удря рамо в авторските блюда на благоверния си, твърди Радан.

„Супичките ми имат собствен стил и доста се различават както от традициите на българската ресторантска кухня, така и от основните домашни рецепти, които изобилстват в мрежата”, категоричен е евродепутатът. Запазена марка му е супата от телешка опашка с нахут, както и рибената чорба от чироз.

„Всички или почти всички рецепти в блога са съобразени с доста строгата ми диета и са ми помогнали да отслабна 15-ина кила, и то без да се чувствам лишен от добра храна. Всъщност този блог е посветен на това, че умерено здравословното хранене съвсем не е краят на света, а може би напротив”, споделя още за тайната си страст зад печката Кънев.

Блогът, макар и свързан с хранене, не пропуска и пиперливи подправки към рецептите към колеги политици. Бившият земеделски министър Мирослав Найденов намира място в една от публикациите с критика как не е успял да наложи българските колбаси като защитена търговска марка, а експрезидентът Георги Първанов е намерил място в публикация за френска селска супа.

Комично или не, евродепутатът кръщава и рецепта за спагети на фолкпевицата Ивана. Със злободневно уточнение. „Ивана е популярна фигура, макар да не знаем нищо за кулинарните й вкусове.

Или поне не ни трябва да знаем, ако кухнята й е еквивалент на музиката”, казва мултифункционалният политик.

Признава, че понякога блогът страда заради професионалните му ангажименти като политик и евродепутат, но не пропуска дори след 6-месечна пауза да го обновява с диетични, но евтини и достъпни рецепти.

1 Коментар
  1. Жан-Батиста Ботушеф, ПР и имидж мейкяр казва

    Това е тема, която вълнува не само Регион Клепто- Мутро-Стан, но и целия свят! Копипействана е от БиБиСи, Aragón TV, Castiliq Pelikula Noche TВ,СиЕнЕн, АБиСи, Rai Uno, Rai Due, Rai Quatro, Canal 3 Franseze, De Monde, АлДжазийра, ZDF [цет-де-еф] – Zweites Deutsches Fernsehen и други локални ТВ медии от Южна Америка и Папуа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.