Само в Narod.bg: Нов грабеж на ББР за 60 милиона – гръцки хотел на олигарси около ГЕРБ и ДПС се продава на половин цена (СНИМКИ + ДОКУМЕНТИ)

2 5 469

Единственият държавен трезор – Българската банка за развитие (ББР), е една от големите пробойни, завещани от ГЕРБ. Източник на Narod.bg разкри нова схема за грабеж на банката от фирми около ГЕРБ и ДПС с хотел „Мираджио Термал Спа Ризорт“ в Халкидики, Гърция, купен със 115 милиона кредит, който в момента се продава „по спешност” на половин цена. Т.е., държавата и всички ние ще загубим около 60 милиона лева.

ИСТОРИЯТА

По време на 12-годишното управление на Бойко Борисов, вместо да помага за развитието на малкия и средния бизнес, ББР бе превърната в „касичка” са обслужване на олигарсите от обръча на ГЕРБ, и Движението за права и свободи, които източваха банката в името на чекмеджетата.

Погромът лъсна при одита, който показа, че Българската банка за развитие е приключила 2020 г.(последната под кубинката на ГЕРБ) с 231 млн. лв. загуба вместо със 104.6 млн. лв. както беше декларирала в надзорните си данни към БНБ.

Причината – отпускането на огромни кредити от 2017 г. насам, които станаха обект на особен интерес от предходния служебен икономически министър Кирил Петков, днес вече премиер.

Сред най-големите получатели на кредити от държавната банка, управлявана тогава от „финансиста на Брендо” Стоян Мавродиев, са все близки до Бойко и Доган милионери – червеният Георги Гергов, братята Кирил и Георги Домусчиеви, Румен Гайтански – Вълка…

Реклама

Сега източник на Narod.bg осветли още един начин за източването на ББР, отново от „приятелски” фирми около Бойко Борисов и ДПС, с продажбата на „Мираджио Термал Спа Ризорт“ на Халкидики на половин цена спрямо пазарната.

Хотелът е купен с кредит от държавната банка за 115 милиона лева. При продажбата реално държавата ще загуби кредита, даден на „Интернешънъл Инвестмънтс“ ЕАД, която се нареди сред най-големите кредитополучатели от ББР. В момента собственик на бижуто е гръцката фирма „Med Sea Health S.A.”, написа преди време bird.bg.

Схемата, приложена тук е, че по кредита за 115 милиона лева не са вписани никакви обезпечения върху дяловете на фирмата-получател „Интернешънъл Инвестмънтс” в Търговския регистър, както установи проверка на финансовия журналист Мирослав Иванов. ЕАД-то е с капитал 1 млн. лв. и е учредена през януари 2019 г.

При липса на обезпечения за ББР, разбирай за всички български граждани, излиза, че след продажбата банката ще е на сериозна загуба от над 50-60 милиона лева. Заради кризата с COVID-19 „Мираджио” не успя да отвори през 2020 г. Така към момента придобивката на луксозния хотел не носи никаква доходност на новите си собственици, но пък генерира разходи за поддръжка.

Четете в Narod.bg кои имена на олигарси и известни депутати изскачат в гръцката афера
2 Коментара
  1. QZP казва

    От няколко месеца, от както простака беше отстранен съм направо в шок. Тези крадци за нищо са ги нямали тези милиони, милиарди, били са им джобни пари. Народа мизерства, 80% от населението се чуди всеки ден как да преживява, а мафията краде като за световно. Ако няма справедливост и за цялата престъпна група няма възмездие, да ви и шибаната държава!

  2. Антоанета Чернева казва

    А обикновен гражданин не може от 5 – 6 години, да си получи държавната пенсия, като НАП им се прищяло и здр. осигуровки да плаща – на обикновения човечец, към който, чрез стратегически приложен план, са му отнети материални права – с уволнение от работа, неиздаване на отпускаш пенсия документ, по голословни отрицания на категориен, извънреден и осигурителен стаж, рефлектиращи действия, върху
    децата му родителите им, за да бъде и погнат от доставчици, на този обикновеновен човечец, в същото време не му се дава дори и целева помощ, за отопление, може да му отпуснат, някой топъл обяд, след над 40 г. о.стаж – този обикновен човечец не ледва да се дообразова допълнително, децата му трябва да са необразовани, бедни, оттам без поддържане на здраве и елементарен стандарт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.