Narod.bg пита: Кой плаща гардовете на прокурор Ангел Кънев? (охраната на преторианеца на Гешев до момента струва 180 000 лева)

3 3 984

„Специалният прокурор” Ангел Кънев, осветлен, че е разследван за престъпления по служба, лично облагодетелстване и търговия с влияние, вече година и половина ползва лична охрана.

Първоначално през юли 2020-а бодигардовете му бяха от Бюрото за защита, което тогава беше на подчинение на Иван Гешев. Четирима гардове със заплата 2500 лева на месец са плътно около Ангел Кънев, защото тогава излезе версията, че обвинителят бил заплашен от Васил Божков.

След 18 месеца охрана излиза, че „сигурността” на специалния прокурор е глътнала 180 000 лева… Откъде са парите, пита Narod.bg?

Важен момент е фактът, че зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура, познат като един от членовете на преторианската гвардия на Иван Гешев, ръководи разследванията срещу Черепа, Миню Стайков, „Боклукгейт”, водната криза и много други, все важни.

Спецпрокурор Кънев е един от членовете на шпицкомандата на Гешев, през която минават всички дела от особено значение. Именно Кънев и себеподобните му се грижат за защитата на интересите на триото – Иван Гешев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Една случка, зад която вероятно прозира престъпление на самата прокуратура, разкрива защо Кънев, който оправдава високия си стандарт на живот с брат-милионер зад граница, се движи в компанията на „гардероби”.

Ангел Кънев напуска централата на НАП и веднага е „на слушалка“ за отчет какво е свършил

На 25 юни 2020 г. топ прокурорът беше забелязан да излиза от централата на Националната агенция за приходите (НАП). Медиите не обърнаха никакво внимание на факта, че прокурор, поставен да наблюдава знаковите дела в държавата, се мотае из кабинетите на данъчните.

Визитата му породи няколко болезнени за Гешев и каскетурата въпроса, които източник на Narod.bg от приходната агенция зададе:

– Какво прави наблюдаващ прокурор в НАП?

– Посещението му работно ли е, или по личен въпрос в работно време?

Реклама

– Дали човекът на Иван Гешев не е посетил НАП, за да даде „указания” как да бъдат написани ревизионните актове на проверяваните от прокуратурата бизнесмени, поставени на мушката?

Нито едно питане не получи отговор, вместо това прокуратурата и удобно наведените медии-официози обърнаха превратно случката с информация, че Черепа заплашил Кънев, затова и му била назначена охраната, обясниш врътката информаторът на Narod.bg.

По думите му Ангел Кънев е част от група любимци на Иван Гешев, пробутани да наблюдават знаковите дела, повечето от които заради твърдения за неплащане на данъци, като при Миню Стайков и Черепа.

Принципът е НАП прави ревизии на дадена компания и издава ревизионни актове, които, обаче, после може да бъдат обжалвани по преценка на проверявания бизнесмен.

Номерът е, твърди човекът на Narod.bg в НАП, че по време на ревизиите определени прокурори ходели да притискат данъчните да напишат така ревизионните актове, че със сигурност да изкарат нарочения за виновен.

Спецпрокурорът няма никаква работа в НАП, освен ако не е изпратен да върши „услуги“ на шефовете си

Затова и въпросът какво прави прокурорът Кънев в НАП, без значение дали проверяван е Черепа или някой от Бойко Борисовия кръг „Котараците”, трябва да получи отговор.

В противен случай стигаме до сегашната ситуация – патерицата на Гешев е  хванат на калъп да натиска нападжиите, т.е., прокуратурата извършва престъпление, а накрая всички са чисти, даже зам.шефът на Специализираната прокуратура получава четирима бодигардове, които са с него вече 18 месеца, резюмира скандала данъчният пред Narod.bg.

Интересно е и дали Ангел Кънев все още е под охраната на Бюрото по защита, или вече сам си плаща гардовете? Оттук отиваме до следващото резонно питане – ако 24-часовата охрана е частна, откъде са парите, след като говорим за прокурор със заплата около 7000 лева, чиято „сигурност”, обаче, гълта 10 бона месечно?!

Очаквайте САМО в Narod.bg как прокурор Ангел Кънев се превърна в мастит земевладелец и защо ударно купува имоти само от една и съща фирма

3 Коментара
  1. бою казва

    ачката, накрая ще отнесе плувката,ушака на края ще каже – аз не се меся в разследванията те та тоа е агнеца

  2. Жан-Батиста Ботушеф, ПР на народа на регион България казва

    Никой не може да ни забрани да обичаме до необуздана лудост грабителите, разрушителите, унищожителите на България!

  3. майната казва

    Споко бе хора, резултат ще има ! Понеже е скъпа частната охрана, ще му назначат ДЪРЖАВНА ! Номерът е игран с Доган, Пеевски и кой ли не ! Всичко е за парата ! Ако го искаха, да е гушнал букета !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.