Само в Narod.bg: Искра Михайлова от „Възраждане” спонсорирана от наркотрафикант, депутатката забелязана да излиза от хотела на Копейкин в ранни зори

3 25 271

Скандалната депутатка от „Възраждане” Искра Михайлова, която както първо Narod.bg разкри в миналото се е препитавала, като е пъшкала и ръсела цинизми в любовен телефон, се оказа доволно скандална.

Искра и Костя Копейкин са опасно близки

По време на местните избори през 2019 г. с пари на албанеца Леонидас Кадели близката до партийния вожд Костадин Костадинов старозагорка извършвала благотворителна дейност.

Лео Кадели, обаче, е съден за наркотрафик (виж карето, б.ред.). На сайта на НАП може да се провери, че за офиса на „Възраждане” в Стара Загора, преди да влязат в парламента, е платено 20 хиляди лева за година. Сега, преди да стане депутатка, Искра се сдоби с нов автомобил, а на офиса бе извършен пълен ремонт, разкри още източникът на Narod.bg.

Нейният лидер Костадин Костадинов – Костя Копейкин, цяло лято пребиваваше в Казанлък, оттук отправяше всички свои послания към електората.

А Казанлък и Стара Загора са близо… Костадинов я вкара в управителният съвет на „Възраждане”, за да я подкупи да не премине към партия ЧЕСТ, създадена от разочаровани от Коста Копейкин националисти.

Интересното е, че когато Костадин Костадинов посещава Стара Загора винаги отсяда в хотел „Мириам палас”, а рано сутрин, преди да има голямо движение, от стаята му се измъква… Искра Михайлова.

Кой е спонсорът на депутатката – Леонидас Кадели?

Лео Кадели с гаджето си днес…

Албанецът Леонидас Кадели, познат от сериала „София – Ден и Нощ”, е роден през 1981 г., живял е в Гърция около 15 години, след което за малко и в Италия.

Реклама

От 14 години живее в Карлово, където отглежда 14-годишния си син. Откакто е в България, се занимава с бизнес в сферата на туризма и търговията с автомобили. Решава да помага на хора в нужда преди 5 години, като прави и своя фондация. Причина за това вероятно е фактът, че самият той е израснал в бедно 9-членно семейство със 7 деца.

В края на април 2012-а Лео Кадели застана пред съда за наркотрафик. „Чистех си колата с прахосмукачката, когато полицаите дойдоха и ме арестуваха. Комшиите ме познават, знаят че не държа наркотици в гаража. Нямам нищо общо с тези хора. Познавам ги бегло”.

…и през 2012-а в съда заедно с бандата албанци за пласиране на хероин

Така 31-годишният тогава албанец се опита да омилостиви окръжния съдия Цветков, който гледа мярката на наркобандата на „Веселите старчета”, задържани при операция на БОП и ДЕА.

В залата с белезници бяха доведени сърбинът Имери Кенан (48), косоварецът Несрет Небеки (59), старият познайник на ченгетата Нихат Череми (67) и племенникът му Ахмед Череми (50), които са с двойно българско и сръбско гражданство и 76-годишният софиянец Атанас Атанасов.

Всички те бяха обвинени в организиране на наркоканал на хероин от Турция през България за Швейцария и Италия. Нихат Чемери и Атанас Атанасов са арестувани в гаража на албанеца, докато разфасовали 4,2 кг хероин.

Групата е наблюдавана в продължение на 2 години. Делото за мярката за неотклонение едва не се превърна в съдебно следствие, след като Лео Кадели започна да дава подробни обяснения за ситуацията.

Според неговата версия Череми и Атанасов пристигнали в Карлово да търсят бус и три дни те му гостували, като ги настанил в хотел. Останалите обвиняеми също надигнаха глас и започнаха да се обясняват, докато не бяха пресечени от адвокатите.

В жилището на Леонидас Кадели, обаче, на ул. „Ген. Карцов” №6 в Карлово са иззети 5 мобилни телефона, няколко СИМ карти и малко марихуана…

По случая има събрани голям брой доказателства и материали от специални разузнавателни средства. Прокурорът Георги Пенев поиска най-тежката мярка задържане под стража за наркотрафикантите, така съдът остави и шестимата зад решетките.

Проверката на Narod.bg показа, че Лео Кадели е едноличен собственик на четири фирми – „Кадели” ЕООД, „Еминвест строй ЕООД, „Албания” ЕООД и „Лепе-17” ЕООД.

Освен това участва в управлението на сдружение „Приятели, помагайте – Лео Кадели”.

ОЧАКВАЙТЕ още разкрития за палавата Искра Михайлова и схемите на партия „Възраждане”

3 Коментара
  1. мъдев казва

    е, издухала му е тръбата ,голяма работа ,то депутат лесно се не става требе си майсторлък и чалъм я как щеше да и свири анала ако беше от герп

  2. Бо казва

    Това оня лео кадели ли е,който помагаше на хора в нужда?

  3. Тихомир казва

    Да същият, надявам се във предходния му период.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.