МАФИЯ в ГЕРБ: Джипът за 250 000 лв. на Владислав Горанов регистриран месеци преди да е произведен

1 3 324

Мафията, която безчинства в ГЕРБ, лъсна за пореден път. Джипът тойота „Секвоя” за 250 000 лева на бившия министър на финансите Владислав Горанов се оказа регистриран месеци преди да бъде произведен!

Ковчежникът на шайката на Бойко за втори път е бил призован в на разпит четвъртък да даде показания по разследването за издирвания автомобил, с който в края на миналата година опита да напусне страната в посока Сърбия.

Той вече веднъж даде сведения по тази проверка, но след това бе образувано разследване. Миналата седмица беше разпитан и шефът на „Мото Пфое” Атанас Фурнаджиев, пише „Сега”.

„Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия и тази кола мога да кажа, че съвсем не е нова, както твърдеше и той, и собственикът на фирмата. Имена няма да споменавам”, каза Рашков по повод разследването, което тече в Главна дирекция „Национална полиция“.

Той посочи още, че на този етап от делото са установили „много странни факти и разминавания“. „Например засега данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 г.“, заяви Рашков пред журналисти в парламента.

Реклама

По негови думи този случай „съвсем не е така прост, както се опитаха някои да го представят“. Министърът добави, че все още тече паралелна проверка за действията на гранична полиция, които са позволили на Владислав Горанов да напусне граничния пункт с издирвания автомобил.

Ако бъдат установени данни за извършено престъпление от страна на служителите на МВР, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата, коментира Рашков.

В края на миналата година се разбра, че Горанов е опитал да премине границата към Сърбия с „Тойота“, която е обявена за издирване.

Вместо колата да бъде задържана на границата обаче, Горанов обръща и се връща във вътрешността на страната, а когато по-късно се появява отново на граничния пункт, но с друг джип и придружен от шеф на голяма автобусна фирма, е пуснат да премине в Сърбия.

Версията на Горанов е, че става дума за грешка, а „Тойота“-та е клонирана. „Джипът на Владислав Горанов е напълно редовен. Купен е от Хамбург от официален дилър на „Тойота“ и всички документи са налични.

Просто някой е направил двойник на тази кола и той се издирва в Русия“, обясни шефът на „Мото пфое“ Атанас Фурнаджиев на 18 декември, веднага след като се разбра за случая.

1 Коментар
  1. многознайко казва

    Става досадно.Защо ни приемат за боядисани врабчета.Просто е-кога е слязла от конвейра-отговор от Тойота.Кои са първичните документи-отговор от Тойота.Къде е първата полицейска регистрация-отговор от Германия.Едва ли в Германия имат проблем с тези справки.Там са по прецизни смятам.Какви са оригиналните документи в Русия.И там ли са изчезнали?
    Така пъзела се нарежда и който е сгрешил-в дранголника.Колко време ще ни занимават с темата.
    Ползвателя не е оневинен от Закона,когато ползва нередовен автомобил,както и незнанието на Закона не те оневинява.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.