Бойко Рашков закопа ГЕРБ: 12 милиона са раздадени за китки и храсти по „Хемус”, от тях 6 000 000 лева – кеш

2 3 140

Заради авансови плащания в размер на милиони левове Министерството на вътрешните работи проверява фирма за „цветя, храсти и други”. Това е поредната страница от сагата около строителството на АМ „Хемус”, предаде репортер на Narod.bg.

12 милиона лева са били раздадени авансово на производител на цветя и храсти. Една част от тях са били дадени кеш, стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков в кулоарите на парламента.

Реклама

„Касае производители на цветя, храсти и други, които ще произвеждат и ще озеленяват ненаправената магистрала след петнайсетина-двайсет години. По първоначални данни са им отпуснати по тези познати ви начини 12 млн. лв., от които 6 млн. лв. в брой“, каза Рашков.

Това е първата новина за грабежа, която излезе ексклузивно в Narod.bg

Аферата „Хемус” лъсна още през 2021 г. първо от публикация на Narod.bg. Стана ясно, че за строителството на лот 5 от инфраструктурния проект са били раздадени авансово на фиктивни фирми 60 милиона лева. Голяма част от средствата – в брой, при това изтеглени на каса по милион от подставени собственици на строителни фирми, повечето роми.

Бойко Рашков обвини пряко бившите управляващи за схемата, като заяви, че между 30-40% от парите за магистралата не са използвани за строителство, а са отивали в една определена политическа партия – ГЕРБ. Бандата на Бойко пък отвърна, че ще съди силовия министър за клевета.

2 Коментара
  1. беновска лапа казва

    този 6тица в кеш да не е сус пая на буцко

  2. Локо Сф. от 1956 казва

    Учудвам се, че при толкова много сигнали за корупция, отклоняване на финансови средства, завишаване с пъти на цени, заплащания с аванс на работи, които ще се извършват след години и т н. При почти всички отрасли в България, не е започнала процедурата срещу лицата, ръководели, контролирали, изпълнявали поръчките за тези отрасли. Времето лети……..не спира.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.