Мата Хари Котето Захариева си вярва, че е геополитик – нападна Кирил Петков заради драмата с РС Македония

2 4 982

Бившият вътрешен министър Екатерина Захариева, споменавана като една от редовните Мата Хари в будоарите на Бойко, си повярва, че е геополитик и прибързано коментира резултатите от срещите на премиера Кирил Петков в Скопие.

В ГЕРБ се знае, че Катето е луда по Баце

„Новото българско правителство влезе в капана на Скопие да отчита псевдо напредък чрез множество срещи, заседания, обещания…”, пише Катето от с. Бошуля, която редовно запознавала бившия премиер с червените си прашки, с което Борисов дори се подиграл на всеослушание.

Котето Захариева забравя, че ГЕРБ нищо не постигна за десет години с Република Северна. Македония, а сега иска за няколко седмици и един ден преговори новото правителство да оправи нещата.

Вижте целия пост на Екатерина Захариева във фейсбук:

Ако трябва да обобщя пресконференцията на премиерите на България и на Република Северна Македония с едно изречение, то би било, че историята, промяната на учебните програми, преустановяването на езика на омразата, защитата на правата на македонските българи, реабилитацията на жертвите от комунизма, репресирани заради българското си самосъзнание и премахването на табели, съдържащи определения като окупатори, българи фашисти, остават на втори план.

Реклама

Това са най-чувствителните и трудни за договаряне неща, но са де факто, сърцевината на Рамковата позиция и Декларацията на Парламента.

Договореното уж днес изпращане на нота до ООН от РСМ за краткото име, не е договорено днес, а отне година и половина на колегите в Скопие. Предстои да видим в замяна на какви отстъпки от наша страна. Може би отстъпката е – най-съществените за България неща да останат на втори план, както днес вече и двамата премиери декларираха. Премиерът на РСМ заяви: „Историята ще бъде на втори план.“

Въпреки, че преди няколко дни МС отрече да се готви междуправителствено заседание след запитване от медии по повод пост на външния министър Османи, днес стана ясно, че такова ще има на 25 ти януари. На това заседание ще се договорят петте работни групи, които също не са новост, а са част от Договора от 2017 г.

До 60 дни ще има Самолетна линия София – Скопие. Това беше обявено от Кирил Петков. Не стана ясно кой ще е превозвачът и кой ще поеме разходите.

Изводът от посещението на премиера е, че няма нищо ново договорено, всички чувствителни за България неща остават на заден план. Новото българско правителство влезе в капана на Скопие да отчита псевдо напредък чрез множество срещи, заседания, обещания, без реално да върши нищо, а понякога дори и да се отрича от вече договореното.

2 Коментара
 1. Жуча казва

  Тази освен да върти спирки на тюфлеко,за друго за нищо не стаа

 2. БЪЛГАРИН казва

  ИСТИНАТА не става по-малко ИСТИНА, независимо кой я казва!
  В случая вечно захилената до уши Е.Захариева , колкото и да ни е антипатична, Е АБСОЛЮТНО ПРАВА в този си коментар!
  Премиера К.Петков , явно подценява, за разлика на по-мъдрия политик Р.Радев, българската нация и прави неумели полит-маневри и опити да подмени ВСИЧКИ НАЙ-ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ приоритети в отношенията ни с СМ , с някакви полувиртуални абсолютно ненужни, неуместни, съобразно актуалната затегната за пътувания световна обстановка безсмислени инфраструктурни “облекчения“ и “културни приоритети“. България се нуждае в момента , от това, ДА НЕ И СЕ КРАДЕ И ПОДМЕНЯ ИСТОРИЯТА! Да не се вандализират българските паметници и гробове на загинали наши войници и офицери, на нашите деди по територията на СМ! Не можем да задължим нашите вече “бивши“ “братя“-македонците, внезапно да ни заобичат до полуда! Но това, което искаме ОСНОВНО от тях е поне малко РЕСПЕКТ и УВЖЕНИЕ. Обяснимо е, че господин Петков не е на ясно или е лукаво подведен за размера на реалния, вече над вековен проблем, свързан с Македония. Но това , че не е наясно, не го оневинява от бъдеща ПОЛИТИЧЕСКА ОТГОВОРНОСТ.
  Явно има огромна разлика, между приоритетите на управляващите ни и приоритетите на народа на България, по проблемите с СМ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.