„Ивермектин” на братя Домусчиеви побърка САЩ – тръгна дело в Арканзас срещу хапчето за добитък

4 5 094

Четирима затворници в затвора в Арканзас заведоха дело срещу затвора и неговия лекар, след като казаха, че без знанието им е предписан Ивермектин за лечение на Covid-19 като форма на „медицински експерименти“.

До драмата се стигна, въпреки че американските здравни служители предупреждават, че антипаразитното лекарство за животни, произвеждано от „Хювефарма” на братята Кирил и Георги Домусчиеви, не трябва да се използва за тази цел, предаде theguardian.com.

Narod.bg припомня, че медикаментът на милиардерите от обръча на ГЕРБ – братя Домусчиеви, вече беше отхвърлен категорично от американските здравни власти.

Главата на Американския съюз за граждански свободи в Арканзас заведе дело от името на мъжете миналата седмица срещу затвора на окръг Вашингтон, шерифа на окръг Вашингтон Тим Хелдър и лекаря в затвора д-р Робърт Карас. Миналия август Хелдър разкри, че лекарството е било предписано на пациенти с Covid-19.

„Делото обвинява ответниците за прилагане на Ивермектин на лишени от свобода лица без предварително информирано съгласие относно естеството, съдържанието или потенциалните странични ефекти на лекарството“, се казва в изявление на ACLU миналата седмица.

Гари Съливан, правен директор на ACLU в Арканзас, осъди действията на Хелдър, казвайки: „Никой – включително лишените от свобода – не трябва да бъде измамен и подложен на медицински експерименти. Шериф Хелдър носи отговорност да осигури храна, подслон и безопасни, подходящи грижи на лишените от свобода.

„Ищците са погълнали невероятно високи дози от лекарство, за което надеждни медицински специалисти, FDA и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всички са съгласни, че не е ефективно лечение срещу Covid-19 и че ако се дава в големи дози е опасно за хората“, се казва в делото.

Реклама

В съдебния процес се твърди, че Карас е казал на затворниците, че предписаните лекарства „се състоят само от „витамини“, „антибиотици“ и/или „стероиди“. В него се добавя: „Ако ищците бяха информирани, че лекарствата, които им бяха дадени, включват обезпаразитяващия Ивермектин и бяха информирани за неговия характер и потенциални странични ефекти, те щяха да откажат да го приемат.

Според делото затворниците са страдали от странични ефекти, които включват проблеми със зрението, диария, кървави изпражнения и стомашни спазми. Затворниците също са били обект на заплащане на такси за медицински прегледи, които са искали, след като са изпитали страничните ефекти от лекарството.

Карас каза, че е започнал да прилага Ивермектин в затвора през ноември 2020 г. На четиримата затворници е предписан Ивермектин, след като са дали положителна проба за Covid-19 през август, се казва в делото.

В писмо, изпратено от адвоката му миналия септември, Карас каза на експерт от щатския медицински съвет, че 254 затворници в затвора са били лекувани с лекарството.

Медицинският съвет разследва оплаквания срещу Карас за употребата на Ивермектин в затвора и се очаква да обсъди констатациите на разследването на срещата си през февруари.

Ивермектинът е рекламиран по целия свят. Но миналия юли голямо проучване, което подкрепяше лекарството като лечение на Covid, беше оттеглено поради етични съображения.

Тъй като докладите за употребата на Ивермектин продължават, федералната администрация по храните и лекарствата предупреди да не се използват форми на лекарството с животинска сила като лечение на Covid-19.

„Приемането на големи дози от това лекарство е опасно и може да причини сериозна вреда“, казва се, добавяйки, че лекарството може да причини гадене, повръщане, диария, гърчове, делириум и смърт.

4 Коментара
 1. qwerty казва

  „Приемането на големи дози от това лекарство е опасно“

  ХАХАХАХАХАХАХАХА! Общо взето… Приемането на каквото и да било в големи дози е опасно. Тъпунгери.

 2. Локо Сф. от 1956 казва

  Доколкото разбрах лекарството „Ивермектин“ е произведено и служи за лечение на животни. Ако действително двете лица от Ямбол -Ревански и д-р Чипев са участвали в реклама относно производството на „Ивермектин“ в завода на К. Домусчиев, „Хювефарма“, има си прокуратура да разследва и уточни -„това вярно ли е“ и да вземе съответно действия срещу горните лица.

 3. Mitko казва

  Ние по корабите от две години го пием това нещо. Познайте по чие разпореждане за предпазване от Ковид.

 4. Teddy казва

  Mitko, vie po korabite ot BMF ste bezsmartni.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.