КПКОНПИ рови община Лом и кражби от обществени поръчки за 3,5 млн. на зам.-кмета от ГЕРБ Валентин Евтимов

1 4 348

Служители на КПКОНПИ – дирекция „Противодействие на корупцията“, започнаха проверка в община Лом по постъпила информация за нарушения, свързани с обществени поръчки, съобщават от комисията. Оказа се, че търгове за над 3,5 млн. лева са минали през фирми от обръча на зам.-кмета от ГЕРБ Валентин Евтимов, разузна Narod.bg.

 Проверяват се две такива, финансирани по Оперативни програми „Околна среда“ на МОСВ и „Развитие на селските райони“ на Държавен фонд „Земеделие“, на обща стойност 3,5 млн. лв. Те са за проектиране на инсталации за разделно сметосъбиране и за саниране на сгради в кметствата с. Сталийска махала, с. Замфир и с. Долно Линево.

Изискват се документи и се снемат обяснения от ръководството на Община Лом и длъжностни лица в общинската администрация, от служители на фирмите изпълнители на обществените поръчки, както и от служители на Главната инспекция по труда.

Проверява се информацията, че фирмите, избрани формално за изпълнители, не извършват възложените им дейности. Те се изпълнявали от дружества, собственост на заместник-кмета на града Валентин Евтимов.

Установено е, че на същите дружества, негова собственост, в предходни периоди са възлагани поръчки и договори от страна на Община Лом.

По този начин, чрез формално избраните изпълнители, приходите от извършените дейности достигат до дружествата със собственик посочения заместник-кмет, съобщават още от КПКОНПИ.

ВИЗИТКА:

Роден е на 2 ноември 1971 г. в Лом. Женен, има син и дъщеря.

Образование и квалификация:

Реклама

ВВСУ “Любен Каравелов” – София

Магистър по промишлено и гражданско строителство

Професионален опит:

1995 г. – Главен специалист „ТСУГ” в Община Лом  

2000 г. – Управител на ЕТ «ВАЛВЕ»

2004 г. –  Главен инженер в «Ломстрой» ООД

2005 г. – Управител на ЕТ «ВАЛВЕ»

2006 г. –  Директор ТП „Пристанище Лом“ към ДП «Пристанищна инфраструктура»

2008 г. – Заместник -кмет „ТСУБ“  в Община Лом

2011 г. – Управител на „Стройпроект“ ЕООД

2015 г. – Заместник-кмет „Териториално-селищно устройство и благоустройство в Община Лом“

1 Коментар
  1. ИВАНОВ казва

    КРАДЕЦ И ДОКУМЕНТАЛЕН РЕКЕТЬОР ! ИЗНУДИЛ МНОГО ЛОМЧАНИ ЗА ПАРИ ,КОИТО КАТО МУ ДАДАТ НА РЪКА ОБЕЩАВА ДА ИМ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ.Т.Е ДА СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ,КАТО АДМИНИСТРАТОР-ХЕМ СЪС ЗАПЛАТА ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,ХЕМ С РУШВЕТ.ШКОЛУВАН ОТ ШКОЛАТА НА ГЕРБ – И З М А-
    М Н И К !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.