МЕГА СКАНДАЛ: Руският „Турски поток” на Бойко незаконен! Пътната карта на газопровода я няма – липсват пари и документи

5 7 567

Пътната карта за развитие на газопреносната мрежа, която България подписа с „Газпром“ през 2017 г. и която се счита за основата на изграждането на продължението на руския газопровод „Турски поток“ на българска територия, наречен от Бойко „Балкански поток”, все още не е открита.

Тръбата май ще се окаже незаконна далавера за 2,5 милиарда, след като руската компания „Газпром“, с чийто шеф Алексей Милер тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова подписа споразумението, също не е предоставила документа.

Това заяви в петък в пленарна зала министърът на енергетиката Александър Николов в отговор на въпрос на депутата от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Реклама

Търсенето на пътната карта започна през юни миналата година от тогавашния служебен министър Андрей Живков след искане по Закона за достъп до обществената информация от Христо Казанджиев, енергийният експерт на партията „Републиканци за България“ на бившата дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов. Въпреки че бяха ангажирани Министерският съвет, „Булгартрансгаз“ и „Българският енергине холдинг“, а МВР и ДАНС бяха сезирани, резултат няма.

„Направен е преглед на наличността и на секретната каса в кабинета на министъра на енергетиката. Въпреки уверенията на преждеуправляващите за икономически солидно състояние и прозрачност, и за моя огромна изненада, в касата не бяха открити нито парични средства, нито пътна карта“, каза министър Николов в парламента.

Още миналото лято, когато избухна скандалът с липсващата пътна карта, Теменужка Петкова обясни, че тя била обикновен работен документ, но не знаела къде се намира българското копие, под което тя е сложила подписа си.

5 Коментара
 1. ИВА ПРИЛЕПА казва

  МАМА И ДА ЕБА ДЕБЕЛОГЪЗА СВИНЯ ,ЛЕКО СЕ РАЗКАШЛЯЛА И БЕГОМ В БОЛНИЦА ,ДАЛИ Е ПУКНАЛА

 2. QZP казва

  Надявам се да пукне, но надали. За тези мръсни крадци се отделят специални грижи, мечта за простосмъртните.

 3. СРС-УШЕ-НАШЕ казва

  Баце рекъл на Теменужка: А дай тоя документ! На тия сега няма да и даваме нищо! Те ще изкарат два три месеца и ще паднат. И сега Теменужка е у небрано лозе, ни да каже, ни да не каже. Особено ако има Баце видеозапис на нещо дето тя да се страхува да го видят хората. Бе тя на кого преди време беше секретарка?

 4. Пъдар-бостандия казва

  Ми като няма документи да го спрат. Тогава руснаците ще скочат на Бацето. Спиздил, а, сволоч?
  И Баце ще извади документа и лично ще вдига налягането в тръбата.

 5. многознайко казва

  Стига вече приказки от 1001 нощ.Всичко това се установява за три дни и ако е така-три синджира роби и в кауша-ама веднага-веднага.То бива бива ам това вече на нищо не прилича.И бананова република не може да се класираме.Имаме ли държава или не??
  Пак на плещите на Рашков ще легне тази проверка.И ще е просто-всички навързани в проекта по списък,по списък-без шум и писък…….както се казваше в пиесата на Големанофф.Без разните му там парламентарни комисиики и тупкате на топката.До три дни ареста да е пълен.Ако Гешев пречи-и той вътре.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.