СИГНАЛ до Narod.bg: Октопод на ГЕРБ изсмуква Бургас! Касичка на кмета от ГЕРБ точи пари с нагласени търгове (Николай Иванов има кемпер за €100 000 и две яхти + СНИМКИ)

2 8 726

Сигнал до Narod.bg разкри пореден „октопод” на ГЕРБ в Бургас! Под крилото на кмета Димитър Николов, един от най-близките до Бойко Борисов, неговата „касичка” – старозагорецът Живко Иванов и братовчед му Николай, точат милиони от нагласени обществени поръчки, разкри нашият източник от ОбС-Бургас, пожелал да остане анонимен по очевадни причини.

Ето и целия сигнал:

Уважаема редакция,

Аз съм ваш най-редовен читател. Поздравявам ви за смелостта и истинността на материалите. Бих искал да ви запозная с грубите нарушения и шуробаджанащина в община Бургас. От дълги години касичката и дясна ръка на кмета на Бургас Димитър Николов – печално известният общински служител и бивш директор на „Спортни имоти” Живко Иванов, изпълнявайки нареждания, а може би и на собствена глава, дирижира обществени поръчки, конкурси и участва със свои фирми в тях с подставени лица.

Диана Иванова

Съпругата на Живко – Диана Иванова, също не е случайна – нахаканата бургазлийка е бивш президент на „Зонта клуб“ – Бургас, собственик на агенция за недвижими имоти и съсобственик на голям хотел в парк „Росенец“, намиращ се на брега на морето.

Особено фрапиращ е случаят с конкурсите за подръжка и озеленяване на районите в Бургас, където три негови фирми печелят поръчките. Те са под крилото на първия му братовчед Николай Иванов, който движи и другите му бизнеси. Естествено, сaмите управители на фирмите са подставени лица и това е публична тайна, а и може да се провери за свързаност с извадки от Търговския регистър.

Ето накратко разяснения по фирмите на Иванови, спечелили поръчките под крилото на кмета от ГЕРБ Димитър Николов. Забележете, че повечето са регистрирани на един и същ адрес на счетоводството на Живко и Николай, като фирмите им води счетоводителката Жейна Жекова, с която са семейни приятели, видно от споделянията във фейсбук.

Арония ДЗЗД Булстат 177368237 Бургас ул.Страхил“ № 6

Управител – Кремена Трифонова, която е оперативен счетоводител във фирмите на Иванови.

Съдружник Ситамекс Гардънс с ЕИК 200058543  Бургас ул. Страхил“ № 6

В тази фирма един от съдружниците е ромката Фатме Юмерова – съпруга на Николай Иванов, от която има 4 деца и която е водеща фигура при купуването на гласове в циганските квартали. Управител пък е Мюмюн Юмеров-брат на Фатме.

Албиция ЗЗД БУРСТАТ177209782

ОТНОВО управител е Кремена Трифонова и отново съдружник е фирма Ситамекс ул. „Страхил“ № 6

Реклама

Секвоя ДЗЗД Бургас ул. Страхил 6

Управител Антон Кюмурджиев-бивш работник във фирмите на Иванови, понастоящем женен за първа брановчедка на Николай Иванов. Съдружник е БЪЛГАРИЯ ХИДРОСТРОЙ АД ЕИК103029862.

Вторият съдружник е отново тяхната фирма „Център Плей”, която също е регистрирана  на ул.Страхил 6. Договорите с общината би трябвало да са публично достояние.

През юли 2021-а маститият общински служител Живко остана трети на националния джет шампионат

Безброй са безобразията, които се извършиха и извършват в града за тези години от крадливите гербаджии. Бяха изсечени, например, стотици уникални видове дървета в Бургас. Наглостта им няма предел. Така, вместо изсечените дървета да бъдат предавани, както е по закон, в общинската база, за да бъдат компустирани, дървеният материал е продаван и парите разпределяни по веригата.

Съвсем скоро при проверка във фабриката на Кроношпан в Бургас е установено поредното престъпление – продажба на дървен материал от фирма Арония за 40 000 лева за която е издадена фактура.

Доколкото знам, Икономическа полиция се е заела със случая, но може и да е слух. Но това със сигурност е продължавало с години. Питам се дали заради това са били изсечени стогодишните дървета в града ни, които до голяма степен оформяха облика му? Можете да си представите размера на печалбите?

Интересното е, че сечта на дърветата се възлага само на фирмите на Живко и Николай Иванови. Служители от общината ми споделиха, че в схемата на търговете за озеленяване има таен картел между голяма част от фирмите под опеката на братовчедите Иванови и с помощта на зам.-кметицата по строителството – милионерката Чанка Коралска.

Договорката е между 10 и 15% от средствата, отпускани от общината, да се връщат обратно към Николай и Живко Иванови като гаранция, че ще спечелят обществената поръчка.

Служители от отдела по озеленяване в общината са ми споделяли, че Николай Иванов коли и беси там, заплашва с уволнения и никой не смее да му се противопостави.

Да не говорим и за другите нарушения. Например, как и на кого са отдавани помещения и кафета без търгове? Визирам например кафето в новата библиотека, което е дадено на сестрата на Живко Иванов и кафето в другата гордост на Бургас плувния басейн, който е отдаден на близък приятел на фамилията.

Естествено без търг. А фамилията Иванови демонстрира охолен живот, видно от фейсбук.

Питам се, с парите на общински служител може ли да се ходи по няколко пъти годишно на почивка в далечни дестинации? А Николай Иванов, без трудов стаж, да притежава няколко апартамента, кемпер за над 100 000 евро и две яхти? Мога много неща да ви напиша, но засега спирам дотук.

Много съм възмутен! Не мога да ви напиша името си по разбираеми причини. Имам семейство и деца, а тези хора са безпардонни. Искам да разкажа всичко това и още други скандални факти на Бойко Рашков, но не знам как и се страхувам. Моля, направете си нужните проверки, за да се уверите в истинността на написаното от мен.

С уважение!

2 Коментара
  1. QZP казва

    Кмета на Бургас с един от прякорите си Момата е крайно време да бъде разследван има за какво. Този гербераст за три и вече за четвърти мандат успя да осакати и убие Бургас. Превърна булевардите в тесни улички, изсечи половината дървета по улиците в морската градина на града. Построи най – грозната и сигурно ненужна спортна зала, глътнала огромен бюджет и вероятно напълнила много шкафчета.
    Заради този некъдърен нарцис си намразих града! Оставка и затвор!

  2. Живко казва

    Абе бунаци на тази снимка с джета сме аз и сестра ми !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.